VIDEO Scandal în AUR. Deputatul Francisc Tobă: „Avem suspiciuni că în spatele lui George Simion este un grup oligarhic străin!”

George Simion

Au început acuzațiile în sânul alianței AUR. După ce grupul parlamentar AUR a cerut invalidarea mandatului de deputat al lui Francisc Tobă, pe motiv că numele său apare în dosarul Revoluției, parlamentarul Partidului Neamului Românesc a ieșit la atac.

Dacă Alianța se va rupe în urma acestui război intern, AUR va pierde cinci parlamentari ai Partidului Neamului Românesc. Printre aceștia se numără „portavocea” Diana Șoșoacă, cea care a adus foarte multe voturi Alianței prin poziția sa față de măsurile de combatere a pandemiei de COVID-19.

CITEȘTE ȘI Alianța AUR s-ar putea destrăma în Parlament. Șoșoacă va fi șefa unui alt partid

Interesele cui reprezintă George Simion?

Deputatul AUR Francisc Tobă îl acuză pe George Simion că ar reprezenta interesele unor oligarhi străini.

Din evaluările noastre, avem suspiciuni că în spatele lui George Simion este un grup oligarhic, care nu este românesc, care nu are interese românești, pentru că mi se pare cu totul și cu totul străin modalitatea prin care respinge absolut toate demersurile noastre de a încheia această alianță politică, pe motive de genul: «nu l-ați dat afară pe Tobă» sau «nu facem cu Ninel Peia». Avem suspiciuni că jocul nu este așa cum ni s-a prezentat la început. Ca secretar general al partidului, eu mă ocup de teritoriu. Am primit foarte multe telefoane de la membri AUR care spun că au constat o schimbare radicală a poziției centrului față de teritoriu. E un semnal pentru noi că a apărut o schimbare de macaz, care ne surprinde neplăcut”, a declarat Francisc Tobă într-o emisiune la Inedit TV.

Deputatul mai spune că Simion ar avea ceva cu el personal: „Ce are George Simion cu mine? L-am întrebat bărbătește, dar nu mi-a dat niciun răspuns. El e bărbat doar când are megafonul în gură”.

AUR a cerut invalidarea mandatului de deputat al lui Francisc Tobă

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat, luni, o solicitare a grupului parlamentar AUR referitoare la invalidarea mandatului lui Francisc Tobă, ales deputat pe listele partidului. Numele lui Tobă, care a fost militar de carieră, apare în dosarul legat de represiunea care a avut loc în Sibiu, în timpul Revoluției din decembrie 1989.

Potrivit adresei transmise Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, Francisc Tobă nu mai are calitatea de membru al Alianţei pentru Unirea Românilor, fiind exclus din partid, scrie Agerpres.

În consecinţă, AUR a solicitat Biroului permanent să constate „încălcarea prevederilor legale privind condiţiile de eligibilitate” în cazul lui Francisc Tobă şi să propună invalidarea mandatului de deputat al acestuia, ales în circumscripţia electorală Braşov.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.