Veşti URIAŞE pentru Europa: A fost dat ULTIMUL aviz pentru vaccinul anti-COVID 19!

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) a eliberat autorizația de distribuție angro Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

„Această autorizație se eliberează în vederea distribuției medicamentelor cu autorizație de punere pe piață, în statele membre ale Spațiului Economic European. Ca urmare a primirii autorizației din partea ANMDMR, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară poate desfășura, în calitate de distribuitor angro, operațiuni de deținere, custodie și livrare pentru medicamente cărora li se aplică criterii suplimentare de tipul:

  • produse în acord cu art. 806 din legea 95/2006 republicată: medicamente imunologice;
  • produse cu distribuție în „lanțul rece” (care necesită manipulare la temperaturi scăzute)”, transmite Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Ultimul aviz a fost APROBAT – poate începe distribuția vaccinului anti-Covid și în România

Astfel, Centrul național de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este din acest moment complet autorizat și avizat de către ANMDMR – autoritatea națională cu competență în domeniul medicamentului de uz uman.

„Pe data de 26 decembrie 2020 Institutul Cantacuzino va recepționa prima tranșă simbolică de 10.000 de doze ale vaccinului dezvoltat de BioNTech și Pfizer, primul vaccin împotriva COVID-19 căruia i s-a acordat de către Comisia Europeană autorizația condiționată de punere pe piață. Dozele vor fi distribuite către spitalele de boli infecțioase din prima linie în lupta împotriva COVID-19″, reamintește Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Conform documentului, centrele sunt înființate prin ordin al ministrului sănătății, la propunerea direcțiilor de sănătate publică județene și a municipiului București, și vor fi organizate sub mai multe forme, respectiv: centre de vaccinare fixe; centre de vaccinare mobile: caravane sau alte formațiuni mobile, care aparțin Ministerului Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situații de Urgență si/sau Ministerului Apărării Naționale, respectiv structurilor subordonate acestora; echipe mobile de vaccinare, pentru vaccinarea în locații specifice; centre de vaccinare de tip drive-through pentru marile orașe, destinate populației generale; la nivelul cabinetului de medicină de familie, după caz, în funcție de evoluția epidemiologică și tipul vaccinurilor disponibile, relatează Mediafax.

Centrele de stocare și distribuire a vaccinului împotriva COVID-19 desemnate oficial sunt Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” București; Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac” Iași; Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca; Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța; Spitalul Clinic de Urgență Militar „Dr. Ștefan Odobleja” Craiova; Spitalul Militar de Urgenţă „Regina Maria” Brașov; Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here