USR l-a dat afară pe Manole și l-a lăsat muritor de foame. Au ajuns la Tribunal

Sectorul 6, USR
Consilierul USR Cosmin Mihai Manole nu-și poate justifica averea

Consilier local la Sectorul 6, usr-istul Cosmin Mihai Manole s-a judecat cu propriul partid, după ce a rămas fără jobul dat de USR, pentru că întârzia la slujbă. Deși este de meserie medic și putea să trăiască decent din asta, el a convins instanța că partidul i-a periclitat mijloacele de subzistență.

Investigație realizată de Cătălin Antohe și Sorin Ghica

Consilierul local USR de la Sectorul 6 Cosmin Mihai Manole a ajuns să-și dea partidul în judecată pentru că, a pretins el, l-a concediat abuziv din postul de consilier politic și l-ar fi lăsat astfel să moară de foame.

Totul s-a întâmplat în 2018. Manole a câștigat procesul, în care a cerut și daune morale de 5.000 lei pentru prejudiciul moral şi stresul nejustificat cauzat prin „concedierea nelegală, abuzivă şi profund netemeinică”.

De atunci, Uniunea Salvați România a fost obligată să-i dea în continuare salariu. Iar de când a fost ales consilier local la Sectorul 6 averea i s-a dublat.

CITEȘTE ȘI: Clotilde și Nicușor Dan, minciuni gogonate despre pădurea Băneasa

Primit la USR pentru că nu avea serviciu în București

Pentru a avea din ce să trăiască decent, Cosmin Mihai Manole a fost angajat în martie 2017 la Secretariatului General al Partidului USR în Bucureşti.

Medic de meserie, Manole a lucrat la departamentul Casierie, Gestiune şi Achiziţii, având ca atribuții efectuarea de încasări în numerar, menţinerea evidenţelor intrărilor şi ieşirilor în contabilitate, achiziţii etc.

Manole s-a bucurat de leafa de la partid doar un an, până când, 4 aprilie 2018, a fost informat că postul i-a fost desființat.

Motivul concedierii, pe care USR avea să-l arate în instanță, a fost îndeplinirea necorespunzătoare a atribuţiilor, mai precis „întârzieri repetate”.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV Activistul Nicușor Dan apără penalii, sperie pensionarii

Angajat de Nicușor Dan, trimis în șomaj de Dan Barna

Simțindu-se abandonat și lăsat fără pâine, consilierul și-a dat partidul în judecată. „S-a comportat ca un simbriaș oarecare, care a rămas fără slujbă, și nu ca un membru al partidului”, au declarat, pentru ziarul Cetățeanul, surse de la vârful USR.

El a acuzat partidul că a antedatat decizia de concediere și că nu i-a respectat nici dreptul la preaviz de 20 de zile.

Manole a spus că decizia de concediere este netemeinică și că motivul real ar fi cu totul altul. Astfel, la data angajării sale, preşedintele partidului era Nicușor Dan, dar la 28 octombrie 2017 preşedinte a fost numit Dan Barna.

Manole a acuzat că noua conducere, „din raţiuni strict politice şi de natură personală”, a dispus „înlăturarea” tuturor salariaţilor angajaţi anterior de fosta conducere.

CITEȘTE ȘI: De ce îi întoarce USR spatele lui Nicușor Dan înainte de alegerile pentru Capitală

Partidul l-a lăsat muritor de foame

Manole a cerut anularea deciziei de concediere din 4 mai 2018, obligarea partidului la plata drepturilor salariale indexate, obligarea la plata tuturor zilelor de concediu de odihnă neefectuat, precum și 5.000 lei pentru daune morale.

Manole a spus că vreau daune morale pentru că, de la data concedierii, „a trăit într-o permanentă stare de incertitudine cu privire la securitatea sa şi a familiei sale pe plan social şi financiar”.

E adevărat, consilierul s-a și „țigănit” în instanță, cerând la virgulă „dreptul la 22,33 de zile de concediu de odihnă”.

Cosmin Mihai Manole nu a putut fi contactat pentru a i se consemna punctul de vedere.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV. Nicușor Dan, corigent la administrație!

Judecătorii s-au lăsat convinși de „suferința” consilierului. „Crearea prejudiciului moral nu poate fi pusă la îndoială, câtă vreme a fost direct şi puternic afectat de dezechilibrul material acut pe care pierderea nejustificată a locului de muncă i l-a creat, având în vedere lipsa suportului financiar cu care îşi întreţinea familia”, se arată în sentința instanței.

Potrivit declarației de avere, consilierul local Cosmin Mihai Manole nu este însurat și nu are copii în întreținere.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here