UPDATE USR și-a desemnat candidatul la prezidențiale: Dan Barna președinte

Dan Barna președinte
USR își desemnează candidatul la prezidențiale

Uniunea Salvaţi România îşi desemnează sâmbătă, în cadrul Congresului partidului, candidatul la alegerile prezidenţiale. Evenimentul, la care participă 500 de delegaţi, are loc la Teatrul Naţional Bucureşti.

Preşedintele USR, Dan Barna, le-a cerut celor peste 500 de delegaţi la Congresul USR să aibă încredere în el că poate reprezenta cu succes formaţiunea în calitate de candidat la alegerile prezidenţiale din toamna acestui an.

UPDATE Dan Barna președinte

Liderul USR, Dan Barna, a fost desemnat sâmbătă, la Congres, candidatul partidului la alegerile prezidenţiale. Barna a obţinut 324 de voturi. Ceilallţi aspiranţi la acest statut au fost Mihai Goţiu (134 de voturi), Dumitru Stanca (5 voturi) şi Dragoş Dinulescu (3 voturi).

„Acum este momentul nostru! După toate lucrurile pe care am reuşit să le facem împreună în ultimii trei ani, sunt sigur că avem o şansă reală ca USR-PLUS să dea preşedintele. Şi ştiu că aveţi curajul să intrăm în această competiţie. Ştiu că avem voinţa să mergem până la capăt pe acest drum. Suntem Games of Thrones ca viziune, dar ca energie suntem Star Trek-ul României. Vă cer doar să aveţi încredere în mine că vă pot reprezenta cu succes şi în calitate de candidat la preşedinţia României”, a spus Barna de la tribuna Congresului USR, care va stabili cine este candidatul Uniunii pentru alegerile prezidenţiale.

Goțiu: „USR intră în turul al doilea”

Senatorul Mihai Goțiu a declarat, la rândul său, USR va intra în turul al doilea şi are şanse mari de a câştiga alegerile prezidenţiale. „Da, suntem într-un moment istoric, mai exact în turul al doilea al alegerilor din această toamnă avem şansa de a avea doi candidaţi care nu vor veni să ceară votul unul împotriva altuia sau, pentru a simplifica, împotriva corupţiei sau împotriva lui Soros, ci vom avea, şi sunt convins de acest lucru, doi candidaţi, iar unul va fi a nostru, care să vorbească despre cum va arăta România anului 2050. La finalul acestei dezbateri, inclusiv de astăzi, evident trebuie să-i transmitem celui care ne va reprezenta in această competiţie (…) şi viziunea noastră despre tot ce înseamnă revendicări civice şi pentru tot ce înseamnă luptele pe care le-am dus în aceşti ani. Pentru că da, consider că reprezentantul nostru in competiţia electorală de la sfârşitul acestui an are o foarte mare şansă de a câştiga”, a afirmat Goţiu, care a intrat în competiţia pentru desemnarea candidatului USR la prezidenţiale.

Dinulescu: „Vreau un singur mandat, nu mai mult”

Dragoş Dinulescu, unul dintre cei patru competitori înscrişi în cursa internă a USR pentru desemnarea candidatului partidului la prezidenţiale, a declarat la Congresul USR că reprezintă „altceva decât cutuma”.

„Dacă mă votaţi, mă votaţi pentru că reprezint altceva decât cutuma. Sigur, cei care au deja mandat din partea filialelor să voteze un anumit candidat, da, trebuie să le respecte mandatul şi să facă aşa cum au decis filialele. Cei care nu aveţi mandat sau care sunteţi nehotărâţi sau care acum vedeţi în mine un om interesant şi capabil, e greu într-un sfert de oră să vin şi să recuperez handicapul pe care-l am faţă de oameni cu notorietate, dar dacă veţi vota, veţi vota cu inima şi pentru USR. Asta e cel mai important. Să nu uitaţi că asta e ideea – nu să ne băgăm în faţă să ocupăm o funcţie şi eventual să nu mai eliberăm scaunul, ci să pregătim întotdeauna pe cei care vin din spate. Dacă va fi să candidez la alegerile prezidenţiale din partea USR, vreau un singur mandat, nu mai mult, pentru că aşa mi se pare normal. Oamenii când sunt într-o funcţie se învechesc şi nu e bine”, a spus Dinulescu.

El a menţionat tiparul ca preşedintele partidului trebuie să fie şi candidat la preşedinţie.

Patru nume au intrat în cursă

În cursa internă pentru a fi desemnat candidat la prezidenţiale s-au înscris Dan Barna, Mihai Goţiu, Dragoş Dinulescu şi Dumitru Stanca. Pe ordinea de zi a Congresului se regăsește, printre altele, şi modificarea Statutului formaţiunii, astfel încât preşedintele USR să fie ales de toţi membrii.

De asemenea, vor fi supuse votului 51 de modificări la Statutul partidului.

„Printre aceste modificări se numără eliminarea cumulului de funcţii, adică un membru USR nu poate deţine simultan mai mult de două funcţii la orice nivel. Vom face nişte modificări care impun publicarea rapoartelor anuale de către secretariatul general şi filiale într-un termen de 90 sau 120 de zile, o să vedem, pentru că lucrăm cu bani publici şi trebuie să fim responsabili şi transparenţi. Sunt multe modificări care vizează organizarea filialei municipale Bucureşti, pentru că esenţa este că partidul s-a schimbat mult faţă de acum doi ani. Statutul ăsta a fost făcut în primăvara lui 2017, când USR era un partid preponderent bucureştean, sau nucleul principal al USR era în Bucureşti şi ponderea Bucureştiului în decizia internă era foarte mare. Realitatea s-a schimbat, avem 500 de filiale, suntem în toată ţara şi statutul trebuie să ţină cont de aceste noi realităţi. Mai este o propunere pentru înfiinţarea filialelor în rural cu minim cinci membri, până acum era cu minim 7, pentru a ne putea extinde mai rapid în zonele rurale. Sunt propuneri de mărire a Birourilor judeţene la 13 membri, chiar 15 membri, Biroul Naţional se va mări la 25 de membri, probabil vom înfiinţa şi o organizaţie de tineret pentru cei cu vârsta de până la 28 de ani”, a declarat pentru Agerpres vicepreşedintele USR Ionuţ Moşteanu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.