USR București îi cere Gabrielei Firea să pună în dezbatere publică proiectul de buget al Capitalei pe 2018

cutremur

USR Bucureşti îi solicită primarului general Gabriela Firea să respecte legea şi să pună în dezbatere publică proiectul de buget al Capitalei pe 2018, pentru că a depăşit termenul legal în care ar fi trebuit să facă asta.

Termenul legal pentru prezentarea bugetului Capitalei pe 2018 era, potrivit legii, de 15 zile de la data publicării Legii bugetului de stat în Monitorul Oficial. Legea bugetului de stat şi Legea bugetului asigurărilor sociale de stat au fost publicate în MO pe 3 ianuarie.

Grupul USR afirmă că şi anul trecut Primăria Capitalei a întârziat cu definitivarea bugetului, pe care nici nu l-a pus în dezbatere publică, trecând direct la votul din Consiliu. Consilierii solicită, astfel, ca anul acesta primarul Capitalei să publice proiectul de buget, să îl lase în dezbatere publică şi abia apoi să îl aducă în Consiliul General, aşa cum prevede legea.

De asemenea, consilierii generali USR spun că municipalitatea nu pune bugetul în dezbatere pentru că nu vrea ca bucureştenii să vadă ce cheltuieli vor fi fpcute în 2018. “De altfel, Gabriela Firea a devenit expertă în astfel de escrocherii procedurale prin care ascunde orice informaţie care îi poate afecta imaginea”, subliniază liderul grupului USR Bucureşti, Roxana Wring, dând exemplu proiectul de hotărâre privind modificarea regulamentului taxi care a fost dat consilierilor cu o oră înaintea şedinţei de Consiliu sau proiectul de hotărâre prin care edilul şi-a crescut aparatul de lucru cu 100 de posturi, care a fost transmisă consilierilor chiar în timpul şedinţei.

“Probabil că la fel vrea să facă şi cu bugetul pe 2018. Acest mod de a lua decizii pe furiş profitând de majoritatea PSD-ALDE din consiliu este un abuz de putere, o escrocherie procedurală şi o dovadă că agenda Gabrielei Firea are alte priorităţi decât binele bucureştenilor”, spune Roxana Wring, preşedintele USR Bucureşti.

Companiile municipale înfiinţate de Primăria Capitalei au primit anul trecut 200 milioane de euro din buget, afirmă consilierii USR, care îşi exprimă îngrijorarea că şi în 2018 companiile municipale vor primi alte sute de milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ