Încă un profesionist – UNPR-istul Marin Ștefănel, primarul general „care este”

Marin Ștefănel

Marin ȘtefănelPrimarul general interimar Marin Ștefănel Dan, numit în această funcție ca urmare a unui acord politic rușinos și mai ales ilegal, după cum Cetățeanul.net a arătat în mai multe rânduri, face gafă după gafă. Deși a ajuns pe funcția de primar general interimar direct de pe cea de consilier general (ilegal) de aproape două luni de zile, Ștefănel arată că nu știe nici acum „care este” diferența dintre Primărie și Consiliul General al Municipiului București.

Mulți dintre consilierii PNL ne-au spus că acum, după ce l-au văzut „la treabă” pe Marin Ștefănel (UNPR), că regretă acum trocul politic prin care l-au înscăunat primar pe fostul pepededist dar și om de casă al lui Marian Vanghelie și actual coleg cu Gabriel Oprea și Cristian Popescu Piedone.

Diferența dintre Executiv și Legislativ, o necunoscută pentru Marin Ștefănel

Marin Ștefănel
Primarul general „care este” s-a substituit Consiliului General

Pe 20 octombrie Asociația Lexcivica a depus la Consiliul General al Municipiului București o plângere prealabilă prin care le aduce la cunoștință consilierilor generali existența a cinci motive de nulitate absolută la alegerea primarului general interimar al Capitalei.

Deși plângerea a fost adresată președintelui Consiliului General al Municipiului București (legislativul Capitalei) și viza nulitatea hotărârilor adoptate în ședința din data de 15 septembrie, primarul interimar a ținut morțiș să răspundă chiar el la plângerea care viza nulitatea alegerii sale!!! „Am luat la cunoștință revendicările Dumneavoastră”, a răspuns Marin Ștefănel, în locul președintelui de ședință al CGMB – actorul Gabriel Fătu, responsabil, odinioară, cu farsele la OTV. Doamne, cine ne conduce!

Motivele de nulitate ale alegerii lui Marin Ștefănel ca primar

Alegerile din 15 septembrie sunt lovite de nulitate absolută chiar din momentul convocării. Ședința „de îndată” nu a fost convocată legal, se arată în document. Potrivit legii, o astfel de ședință se poate convoca numai în caz de forță majoră ( „orice eveniment extern, imprevizibil, absolut invincibil şi inevitabil” – art.1351 alin.(2) din Codul Civilsau de maximă urgență (evenimente excepţionale, cu caracter non-militar, care ameninţă viaţa sau sănătatea persoanei, mediul înconjurător, valorile materiale şi culturale, iar pentru restabilirea stării de normalitate sunt necesare adoptarea de măsuri şi acţiuni urgente, alocarea de resurse specializate şi managementul unitar al forţelor şi mijloacelor implicate). 

Este evident că alegerea unui primar interimar nu era nici forță majoră nici maximă urgență nu putea fi făcută într-o ședință „de îndată”, motivul mincinos potrivit căruia fără primar nu se puteau plăti salariile fiind demontat de Cetățeanul – Citește Neplata salariilor, O Minciună care a permis alegerea lui Marin Ștefănel – Primar al Capitalei!

Secretarul general Tudor Toma știa prea bine că ședința nu este legală, dovadă stă faptul că nu a consemnat în procesul-verbal al ședinței condițiile în care s-a făcut convocarea ședinței de îndată, așa cum îl obliga legea! „Absența situațiilor de excepție prevăzute de lege pentru convocarea CGMB în ședințe de îndată atrage nulitatea absolută a hotărârilor adoptate în ședințele de îndată nelegal întrunite! (…) În fapt, ședința de îndată a CGMB din 15.09.2015 a fost convocată cu scopul de a pune în practică trocuri politice, menite să-l facă pe dl. Marin Ștefănel Dan Primar general interimar al Municipiului București – și nu pe altcineva, poziție executivă din care acesta urma să distribuie funcții și bani publici, potrivit înțelegerilor oculte, străine de lege și de interesele bucureștenilor”, se arată în documentul Lexcivica.

Celelalte patru motive privesc nulitatea fiecărei hotărâri în parte, adoptată pe 16 septembrie 2015 și arată, odată în plus, disprețul față de lege pe care îl manifestă Consiliul General:

  1. Hotărârea de modificare a componenței comisiei de numărare a voturilor –niciunde în Legea nr.215/2001, în O.G. nr.35/2002 și/sau prin Regulamentul de organizare și funcționare a CGMB aprobat cu HCGMB nr.137/2005, nu este prevăzută o comisie de numărare a voturilor (a nu se confunda cu comisia de validare). Potrivit legii, numărarea voturilor și consemnarea rezultatului votării reprezintă una dintre atribuțiile principale ale secretarului general;
  2. Hotărârea CGMB nr.165/2015, privind constatarea vacantării unui loc de viceprimar – fiind act normativ nu poate produce efecte decât de la data aducerii la cunoștință publică (Legea 215). Or HCGMB nr.164/2015 a fost adusă la cunoștință publică în 16.09.2015, dată de la care această hotărâre putea să producă efecte juridice. Astfel, postul de viceprimar deținut anterior de liberalul Cornel Pieptea s-a eliberat abia pe 16 septembrie. Cu toate acestea postul a fost ocupat, ilegal, de Marin Ștefănel, tot pe 15 septembrie, prin hotărârea imediat următoare – nr. 166;
  3. Hotărârile  CGMB nr.166/2015 și 167/2015 prin care Marin Ștefănel a fost ales viceprimar și apoi primar – Marin Ștefănel nu putea deveni primar interimar dacă nu era ales, mai înainte, viceprimar. Astfel că a fost ales viceprimar, pe un post care nu era liber (vezi mai sus), fără să mai adăugăm că și ședința „de îndată” era ilegală. Chiar și așa, dacă ne-am pune în pielea consilierilor Capitalei și „uităm” să respectăm legile României, Marin Ștefănel nu ar fi devenit, viceprimar legal decât după publicarea hotărârii, pe 16 septembrie! El nu putea deveni primar tot pe 15 septembrie, pentru că nu era, legal, viceprimar! Dar consilierii au votat, din nou, ilegal, și l-au pus primar interimar, prin hotărârea 167;
  4. Hotărârea 168 prin care demisionarul Cornel Pieptea a fost desemnat să îndeplinească atribuțiile de viceprimar – este o culme a ridicolului! Deși demisia liderului liberal din funcția de viceprimar nu producea efecte decât de a doua zi – 16 septembrie, Cornel Pieptea a fost ales să îndeplinească atribuțiile de care se dezisese prin demisie, funcție pe care o exercita încă, prin efectul legii. Un „hocus-pocus” ilegal, nul de drept, care nu-i face deloc cinste lui Pieptea – recunoscut, altfel de mulți, drept un viceprimar aplicat și competent! Vezi și Primăria ilicită a Capitalei! Primarul Marin Ștefănel și „vicele” Pieptea, aleși ilegal în Marțea neagră a Bucureștiului

 

Cetățeanul TV

2 COMENTARII

  1. Stie cineva cu ce se mai ocupa Inspectoratul de Stat in Constructii, pentru ca observ ca nimeni nu-i intreaba de sanatate. ISC este una dintre cele mai corupte institutii de stat intr-un domeniu- industria constructiilor in care se invart sume enorme.Apropo, si ISC Bucuresti are mare responabilitate in nefericitul eveniment de la clubul Colectiv. Si stiu ce spun. Cititi legea nr. 50 si legea 10 . Le gasiti pe site-ul ISC Bucuresti. http://www.isc-web.ro

  2. Daca s-ar face o verificare a angajarilor care s-au facut incepand din anul 2000-2005 in institutiile publice si primarii a-ati ramane uimiti de pregatirea profesionala precara a acestora! Simplii absolventi de liceu care ulterior si-au cumparat diverse diplome, care nu aveau si multi nu au nici acum nici o legatura cu posturile ocupate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.