O altă prioritate a neomarxiștilor PSD-PNL care au pus mâna pe România îmi zbârlește, pentru că știu ce le poate pielea, părul de pe spinare: Aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE)!
Nici ăla de la Cotroceni, nici ăia de la Palatul victoria nu ne spun ce ne IA și ce NU ne DĂ OCDE.
Citește și Mic Ghid de deconspirat extremiști
I-auziți fraților ce zice Ministerul de Externe, pe site-ul său: „Aderarea RO la OCDE reprezintă un OBIECTIV MAJOR al politicii externe române”. Oau, dacă e MAJOR, MAJOR să fie, dar să ni se spună și nouă, ăstora mai proști care suntem talpa țării, ce ne IA și ce NU ne DĂ.
România şi-a depus oficial candidatura pentru aderarea la OCDE cu ocazia exercițiilor anterioare de extindere, respectiv în aprilie 2004 şi noiembrie 2012, şi a reînnoit-o anual începând cu 2016. Parcă ar fi vorba de aderarea la Spațiul Schengen… România, eterna candidată, dar măcar primirea în spațiul de liberă circulație știm ce beneficii ne-ar aduce.
În fine, în iunie 2022 ne-a fost înmânată Foaia de Parcurs, care „fixează termenii, condițiile și etapele procesului de aderare a României la Organizație și urmărește alinierea legislației, politicilor și practicilor interne cu cele ale OCDE”.
Dar ce avem noi aici, în Foaie?
O avea organizația în titlu că se ocupă de „dezvoltare economică”, dar de, fapt, ne duce la „subdezvoltare” fie și doar pentru că un punct important pe care trebuie să-l îndeplinim este atingerea obiectivelor Acordului de la Paris (2015) privind schimbările climatice, adică atingerea nivelul zero la emisiile de gaze cu efect de seră până în 2050, prin reducerea substanțială a nivelurilor emisiilor permise pentru fiecare stat în parte și creșterea investițiilor private în decarbonizare.
Vă mai amintiți că nu mai departe decât săptămâna trecută au fost pene de energie, că am ajuns, din exportator, importator de energie electrică la prețuri uriașe, „mulțumită” acestui Acord de la Paris și al mizeriei UE numită Green Deal?
N-ar trebui să le amintim și guvernanților zilnic și cu mai multă energie asta? Ba bine că nu!
Zeci de comitete și sute de instrumente
Pe parcursul procesului de aderare la OCDE – ȚINEȚI-VĂ BINE!!! – România este evaluată de nu mai puțin 26 de Comitete și va trebui să internalizeze peste 250 de instrumente juridice la nivelul legislației, politicilor și practicilor interne, contra cost.
Și, pentru că – Nu-i AȘA?- nu avem destulă birocrație, la 23 septembrie 2022, prin Decizia Prim-ministrului nr. 481, a fost instituit Comitetul național pentru aderarea la OCDE în coordonarea Prim-ministrului (succesorul Comitetului Interministerial pentru coordonarea relaţiilor României cu OCDE înființat în 2016).
Potrivit unei analize a Profit.ro din decembrie 2022, procesul de aderare a costat România doar în acel an circa 5,8 milioane de euro. Mai mult, Executivul avea în vedere și asigurarea unui „cadru de salarizare stimulant, similar cu cel prevăzut pentru PNRR” pentru angajații din ministere implicați în procesul de aderare.
Atenție, vă rog! Plata în avans și la termen a facturilor anuale ce reprezintă cheltuielile ocazionate de procesul de aderare a României la OCDE este o obligație strictă, care condiționează continuarea procesului.
Încet, încet mai aflăm câte ceva despre ce ne IA.
Dar, totuși, ce NU ne DĂ?
După ce a depus Memorandumul de aderare la OCDE, pe 15 decembrie 2022, premierul Ciucă a arătat că România va folosi procesul de aderare ca pe o oportunitate pentru a-și îmbunătăți politicile publice în aproape toate domeniile, de a continua modernizarea societății românești. Și că „toate acestea se vor reflecta în mod cert în îmbunătățirea calității vieții de zi cu zi a cetățenilor”.
Deh, dacă e o altă „modernizare a societății” pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor parcă, parcă nici nu mai contează ce ne IA și ce NU ne dă!
Apropo, ați văzut, stimați contribuabili ca și mine, din 15 decembrie până astăzi, vreo modernizare? Ioc!
Dar, Studiul? Studiul cât ne-a costat?
În martie 2024, Secretarul General al OCDE, Mathias Cormann, a prezentat la București „Studiul economic al OCDE privind economia României” și ne-a transmis că deficitul bugetar și inflația sunt prea mari.
Poate ne va transmite și cât ne-a costat „Studiul” care ne-a dezvăluit acest mare „secret” despre deficit și inflație.
Și noi care bănuiam că avem doar deficit de inteligență și patriotism la conducerea țării și multă inflație de proști, tot la conducerea țării…
Ce binecuvântare pe capul nostru și aderarea asta la OCDE!
N. B. Guvernul a aprobat joi, 18 iulie 2024, un proiect de lege pentru punerea în aplicare a Convenţiei anti-mită, obiectiv asumat în procesul de aderare la OCDE. Păi, nu era mai simplu să nu mai ia?
Cetățeanul TV
de fapt, mai concret ,puteti afla de aici cu ce se ocupa acest organism OSCE:
https://www.juridice.ro/690462/aderarea-romaniei-la-conventia-anti-mita-a-ocde-a-fost-adoptata-de-parlament.html
[…] Autor: Roland Cătălin Pena Sursa: Cetățeanul […]