Uite cum lucrează profesioniștii de la ALPAB. Directorul Marius Albișor, chef de chef de ziua Sfinților Constantin și Elena

Directorul ALPAB Marius Albișor, servit profesionist de Petre Anghelina

Profesioniștii de la ALPAB ai primarului general Gabriela Firea lucrează cu spor, dar se mai și relaxează. În frunte cu șefii. Noul director al Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), Marius Albișor, a început cu dreptul activitatea în slujba bucureștenilor.

Cum lucrează profesioniștii de la ALPAB

Marius Albișor a celebrat la muncă Sărbătoarea Sfinții Împărați Constantin și Elena. Mai exact, în foișorul amenajat de ALPAB pe malul lacului Herăstrău, cuibușorul de nebunii al șefilor instituției. Albișor a fost surprins în plin chef. Relexat, șeful ALPAB a degustat numeroase bunătăți.

Chelner i-a fost directorul Companiei Municipale Parcuri și Grădini București SA, Petre Anghelina, un alt profesionist al primarului general Gabriela Firea.

Marius Albișor a fost detașat de Gabriela Firea de la Compania Municipală Dezvoltare Durabilă
Marius Albișor a fost detașat de Gabriela Firea de la Compania Municipală Dezvoltare Durabilă

Marius Albișor a fost numit director al ALPAB pe 9 mai 2018, fiind detașat de la Compania Municipală Dezvoltare Durabilă, a Primăriei Capitalei. El l-a înlocuit pe Aurelian Andrei Popa, un alt profesionist al Gabrielei Firea, trecut în planul 2, după ce presa a relatat că acesta este în centrul unei anchete DNA pentru corupție. Mai exact, Popa este cercetat de DNA pentru delapidare prin folosirea de fonduri europene. Pe când era director general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM) Constanţa SA, Popa ar fi cumpărat terenuri care erau, legal, chiar din patrimoniul companiei pe care o conducea.

Deși scandalul a zguduit serios Primăria Capitalei, Firea nu a vrut să se lepede de Aurelian Andrei Popa. I-a anulat detașarea de director general ALPAB și i-a făcut alta pentru director adjunct al aceleiași instituții.

Marius Albișor, specialist în… cai

Se pare că edilul Gabriela Firea nu are mână bună la profesioniști. Penalul Aurelian Andrei Popa a fost înlocuit cu un alt personaj care stârnește controverse. Marius Albișor, de loc din Cluj, este pasionat de… cai. El deține Centrul de antrenament la mare altitudine pentru caii de curse. Anul trecut, această pasiune l-a adus într-o situație-limită. Un viscol puternic l-a surprins pe Marius Albișor în creierul Bucegilor, în timp ce cobora de la Centrul de antrenament cu doi cai de curse. El a stat înzăpezit 30 de ore, fiind recuperat de jandarmii montani.

În viața de zi cu zi, Marius Albișor se ocupă însă de un birou de arhitectură – Altrix Arhitectura SRL. Firma sa a fost acuzată că a realizat Planul Urbanistic General (PUG) al Municipiului Focșani ”coppy-paste” după cel al Piteștiului.

Autostrada București-Pitești trece prin... Focșani
Autostrada București-Pitești trece prin… Focșani

Asemănările flagrante dintre cele două planuri arată că proiectantul a lucrat după un text unic, în care doar a înlocuit „Piteşti” cu „Focşani”. Problema este că în cele două localităţi există diferenţe geografice, culturale şi economice mari, iar ideea firmelor bucureştene a dus la o situaţie de tot râsul. Astfel, toate planşele postate pe site conţin elemente de cartografiere preluate de la Piteşti, iar rezultatul face praf toate noţiunile de geografie cunoscute.

Un exemplu ar fi apariţia autostrăzii Bucureşti-Piteşti, care, potrivit autorilor planului, trece şi pe la Focşani! De asemenea, râul Argeş îşi găseşte corespondent în râul Vrancea, râu de care nu a auzit încă nimeni, pentru simplul fapt că nu există! În fine, în toate machetele este prezentat faptul că Focşaniul se termină la limita administrativă a municipiului Piteşti.

Cine este Petre Anghelina

Petre Anghelina se pricepe la asigurări
Petre Anghelina se pricepe la asigurări

Petre Anghelina, cel care a avut grijă ca șeful ALPAB să se simtă cât mai bine de Constantin și Elena, a fost numit recent de Gabriela Firea director al Companiei Municipale Parcuri și Grădini București SA.

Și acesta are un CV ”impresionant”. Înainte de a deveni specialist în parcuri, Anghelina a lucrat în asigurări, fiind expert daune. Anterior, el a fost declarant vamal la o firmă din Otopeni. În CV-ul său mai figurează studii la ”fabrica de diplome” Spiru Haret.

Printre atribuțiile sale, fără însă nicio legătură cu ocupația sa actuală, se numără: ”Constatarea tehnică de specialitate a daunelor produse şi stabilirea soluţiilor optime; Verificarea realităţii împrejurărilor producerii evenimentului asigurat; Solicitarea autorităţilor abilitate pentru eliberarea de documente cu privire la cauzele şi împrejurările producerii evenimentelor asigurate şi la pagubele produse; Solicitarea din partea asiguraţilor şi păgubiţilor a datelor necesare în vederea stabilirii şi plăţii despăgubirii; Raportări periodice privind situaţia dosarelor de daună instrumentate”.

 

Cetățeanul TV

2 COMENTARII

  1. Bravo lor ca sunt barosani smecheri de neinvins. Niciunul, ABSOLUT NICIUNUL dintre toti cei care va smiorcaiti nu ati refuza nici un „beneficiu” financiar oferit de la buget. Toti sunt ingerasi ai dreptatii pana ajung in functii. Dupa aia incepe prapadul si jmekeria, garantat. Indiferent de partid sau de pregatire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here