Elena Udrea ar fi plecat din Costa Rica cu destinația Europa. E posibil să revină în România

fotografie de familie cu Elena Udrea

Elena Udrea a plecat din Costa Rica, împreună cu mama şi fiica sa, şi se află în Europa, potrivit Antena 3, televiziune citată de news.ro. Elena Udrea trebuie să ispăsească o pedeapsă de șase ani de închisoare pentru fapte de corupție în dosarul organizării galei de box la care a participat Lucian Bute.

Potrivit Antena 3, Elena Udrea s-a urcat în avion alături de mama şi de fiica sa de doar câteva luni, postul de televiziune prezentând şi fotografii cu Udrea într-un avion.  Cele trei au călătorit la clasa economic şi au aterizat pe aeroportul din Frankfurt fără a se cunoaşte destinaţia finală.

A aterizat la Frankfurt, dar vrea la Londra

Omul de afaceri Cornel Tăbăcaru, rezident în Costa Rica, a precizat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că în urmă cu câteva zile Elena Udrea ar fi anunţat că merge la Londra, urmând a reveni înapoi în Costa Rica, însă planul nu le includea pe mama şi fiica sa.
În plus, omul de afaceri a precizat că este posibil ca planul Elenei Udrea să se fi schimbat, întrucât din Costa Rica există zboruri directe către Londra.
La nici o lună, micuța Eva Maria este scutul care o poate ține pe Elena Udrea departe de ghearele Justiției românești
La nici o lună, micuța Eva Maria este scutul care o poate ține pe Elena Udrea departe de ghearele Justiției românești
Fostul ministru al Turismului Elena Udrea a fugit din România în Costa Rica în februarie 2018. Ea fost reţinută, în 3 octombrie 2018, de Biroul Naţional Interpol din Costa Rica, ulterior fiind arestate. În decembrie 2018, de Crăciun, Elena Udrea a fost eliberată din închisoare. Ea a depus o solicitare pentru obţinerea azilului în Costa Rica.
Poate evita pușcăria cu ajutorul deciziilor CCR
Potrivit Digi24, Elena Udrea a călatorit la clasa economic, într-un avion cu destinația Frankfurt.  Informațiile despre destinația finală sunt contradictorii. Omul de afaceri Cornel Tăbăcaru spune că planurile recente ale lui Udrea erau de a zbura spre Londra. Nu este exclus ca fostul ministru să fi venit în România, având în vedere că există zboruri directe Costa Rica-Londra. Elene Udrea a declarat la un moment dat că își dorește să-și boteze fetița în țara natală.
Elena Udrea a fugit, la începutul anului 2018, în Costa Rica, cu intenția de a obține azil politic. În luna iunie 2018, Udrea a fost condamnată la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Imediat după decizia instanței, Interpol a emis mandat de arestare pe numele fostului ministru. Ulterior, Udrea, împreună cu Alina Bica, au fost arestate în Costa Rica, în octombrie anul trecut.

Elena Udrea a fost eliberată la scurt timp, după decizia CCR privind completurile de 5 judecători, procesul urmând a fi reluat. Recent, Curtea Constituțională a decis că nici completurile de 3 judecători de la instanța supremă nu au fost legal constituite. Fostul ministru beneficiază astfel de ambele hotărâri CCR.

Condamnarea din Dosarul Gala Bute

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat verdictul în dosarul “Gala Bute” în vara anului trecut. Elena Udrea a fost condamnată, în iunie 2018, pentru infracţiuni de luare de mită şi abuz în serviciu; a primit 6 ani de închisoare cu executare în dosarul denumit ”Gala Bute”.

Pe 9 iulie 2011, la Romexpo, pentru prima oară în fața publicului român, Lucian Bute îl învingea pe francezul Jean-Paul Mendy, KO în repriza a patra, păstrându-și centura IBF la categoria supermijlocie.

Potrivit procurorilor DNA, Udrea a hotărât organizarea Galei Bute, după discuții cu Rudel Obreja, după care le-a cerut subordonaților din MDRT să găsească soluții pentru finanțarea meciului, “urmărind obţinerea unor beneficii electorale, prin asocierea imaginii sale cu cea a lui Lucian Bute”.

Mai mult, tot conform procurorilor, Lungu, Nastasia, Topoliceanu și Breazu, au primit, cu știința Elenei Udrea, considerată de Direcția Națională Anticorupție cea care a coordonat afacerea, sume de bani de la reprezentanții unor societăți comerciale, cum a fost cazul Consmin – deținută de Botoroagă – pentru a le garanta plata la timp a unor lucrări finanțate de ministerul turismului.

În cele din urmă, Ion Ariton e acuzat de procurori că ar fi determinat reprezentanţii a zece companii de stat să sponsorizeze ilegal, cu o sumă de peste 1,7 milioane lei, organizarea Galei Bute de către firma lui Rudel Obreja.

Tot în 2011 au început și investigația Gazetei Sporturilor în legătură cu traseul banilor din Gala Bute.
În același dosar al procurorilor au mai fost condamnați:
Rudel Obreja a primit 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi evaziune fiscală;
Tudor Breazu, prieten al Elenei Udrea, administratorul terenurilor de la Nana deținute de fostul ministru, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare;
Ana-Maria Topoliceanu, fosta şefă a CNI, a primit 3 ani de închisoare cu suspendare;
Fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, a fost condamnat la un an şi 6 luni de închisoare cu suspendare, pentru complicitate la luare de mită;
Dragoş Botoroagă, om de afaceri din Petroșani, deținător al firmei Consmin, a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare;
Gheorghe Nastasia, fost secretar de stat în MDRT a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare;
Ion Ariton, fostul ministru al economiei, a fost achitat de acuzaţiile pentru abuz în serviciu.
Practic, Curtea Supremă a menținut toate deciziile din 28 martie, din primă instanță.

LĂSAȚI UN MESAJ

*