Reîntoarcerea în România a Blondei de la Cotroceni. Elena Udrea ar fi plecat din Costa Rica

fotografie de familie cu Elena Udrea

Elena Udrea a plecat din Costa Rica, împreună cu mama şi fiica sa, şi se află în Europa, potrivit Antena 3, televiziune citată de news.ro. Elena Udrea trebuie să ispăsească o pedeapsă de șase ani de închisoare pentru fapte de corupție în dosarul organizării galei de box la care a participat Lucian Bute.

Potrivit Antena 3, Elena Udrea s-a urcat în avion alături de mama şi de fiica sa de doar câteva luni, postul de televiziune prezentând şi fotografii cu Udrea într-un avion.  Cele trei au călătorit la clasa economic şi au aterizat pe aeroportul din Frankfurt fără a se cunoaște destinaţia finală.

A aterizat la Frankfurt, dar vrea la Londra

Omul de afaceri Cornel Tăbăcaru, rezident în Costa Rica, a precizat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că în urmă cu câteva zile Elena Udrea ar fi anunţat că merge la Londra, urmând a reveni înapoi în Costa Rica, însă planul nu le includea pe mama şi fiica sa.
În plus, omul de afaceri a precizat că este posibil ca planul Elenei Udrea să se fi schimbat, întrucât din Costa Rica există zboruri directe către Londra.
La nici o lună, micuța Eva Maria este scutul care o poate ține pe Elena Udrea departe de ghearele Justiției românești
La nici o lună, micuța Eva Maria este scutul care o poate ține pe Elena Udrea departe de ghearele Justiției românești
Fostul ministru al Turismului Elena Udrea a fugit din România în Costa Rica în februarie 2018. Ea fost reţinută, în 3 octombrie 2018, de Biroul Naţional Interpol din Costa Rica, ulterior fiind arestate. În decembrie 2018, de Crăciun, Elena Udrea a fost eliberată din închisoare. Ea a depus o solicitare pentru obţinerea azilului în Costa Rica.

Poate evita pușcăria cu ajutorul deciziilor CCR

Potrivit Digi24, Elena Udrea a călatorit la clasa economic, într-un avion cu destinația Frankfurt.  Informațiile despre destinația finală sunt contradictorii. Omul de afaceri Cornel Tăbăcaru spune că planurile recente ale lui Udrea erau de a zbura spre Londra. Nu este exclus ca fostul ministru să fi venit în România, având în vedere că există zboruri directe Costa Rica-Londra. Elene Udrea a declarat la un moment dat că își dorește să-și boteze fetița în țara natală.

Elena Udrea a fugit, la începutul anului 2018, în Costa Rica, cu intenția de a obține azil politic. În luna iunie 2018, Udrea a fost condamnată la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Imediat după decizia instanței, Interpol a emis mandat de arestare pe numele fostului ministru. Ulterior, Udrea, împreună cu Alina Bica, au fost arestate în Costa Rica, în octombrie anul trecut.

Elena Udrea a fost eliberată la scurt timp, după decizia CCR privind completurile de 5 judecători, procesul urmând a fi reluat. Recent, Curtea Constituțională a decis că nici completurile de 3 judecători de la instanța supremă nu au fost legal constituite. Fostul ministru beneficiază astfel de ambele hotărâri CCR.

Condamnarea din Dosarul Gala Bute

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat verdictul în dosarul “Gala Bute” în vara anului trecut. Elena Udrea a fost condamnată, în iunie 2018, pentru infracţiuni de luare de mită şi abuz în serviciu; a primit 6 ani de închisoare cu executare în dosarul denumit ”Gala Bute”.

Pe 9 iulie 2011, la Romexpo, pentru prima oară în fața publicului român, Lucian Bute îl învingea pe francezul Jean-Paul Mendy, KO în repriza a patra, păstrându-și centura IBF la categoria supermijlocie.

Potrivit procurorilor DNA, Udrea a hotărât organizarea Galei Bute, după discuții cu Rudel Obreja, după care le-a cerut subordonaților din MDRT să găsească soluții pentru finanțarea meciului, “urmărind obţinerea unor beneficii electorale, prin asocierea imaginii sale cu cea a lui Lucian Bute”.

Mai mult, tot conform procurorilor, Lungu, Nastasia, Topoliceanu și Breazu, au primit, cu știința Elenei Udrea, considerată de Direcția Națională Anticorupție cea care a coordonat afacerea, sume de bani de la reprezentanții unor societăți comerciale, cum a fost cazul Consmin – deținută de Botoroagă – pentru a le garanta plata la timp a unor lucrări finanțate de ministerul turismului.

În cele din urmă, Ion Ariton e acuzat de procurori că ar fi determinat reprezentanţii a zece companii de stat să sponsorizeze ilegal, cu o sumă de peste 1,7 milioane lei, organizarea Galei Bute de către firma lui Rudel Obreja.

Alte controverse

În 10 februarie 2015 Elena Udrea a fost reținută și plasată în arest în dosarul „Microsoft”. Pe 11 februarie ea a contestat mandatul de arest. După o săptămână petrecută în închisoare, pe 17 februarie, i-a fost schimbată măsura arestului preventiv fiind plasată în arest la domiciliu pentru perioada 17 februarie – 17 martie inclusiv, pentru trafic de influență, în legătură cu denunțul lui Dinu Pescariu.

Pe 25 februarie 2015 ea a fost din nou plasată în arest preventiv, în dosarul „Microsoft”, pentru o perioadă de 30 de zile, începând din 25 februarie 2015 până la 26 martie 2015 inclusiv.

Mandatul de arestare a fost emis de Înalta Curte de Casație și Justiție pentru: luare de mită în legătură cu finanțarea de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului a contractelor încheiate de Termogaz Company SA cu UAT Cavnic și UAT Borsec; luare de mită în legătură cu plățile efectuate de Compania Națională de Investiții către SC Consmin SA; luare de mită în legătură cu finanțarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company SA și SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni și UAT Petroșani; și abuz în serviciu, în legătură cu organizarea “Galei Bute”.

Bani pentru politică

La data de 12 octombrie 2016 DNA face o cerere de urmărire penală către Camera Deputaților, prin procurorului general al P.I.C.C.J, față de Elena Udrea într-un dosar privind finanțarea nelegală a campaniei prezidențiale din 2009. Aceasta a fost acuzată de instigare la luare de mită, fapte realizate în timpul exercitării funcției de ministru al Turismului.[26]

Pe 20 decembrie 2017, Elena Udrea a fost trimisă în judecată de DNA sub acuzația de săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și spălare a banilor. A fost suspectată că în anul 2011 ar fi primit o sumă de bani pentru a folosi influența pe lângă factori de decizie pentru menținerea unui contract dintre o societate comercială și SC Hidroelectrica SA.[21]

LĂSAȚI UN MESAJ