Trebuie lăsat Oprescu să opereze din nou? Medicii spun că trebuie supravegheat dacă o face, cititorii afirmă că nu s-ar lăsa pe mâna lui

DNA cere închisoare cu executare pentru fostul primar Sorin Oprescu

Revenirea lui Sorin Oprescu pe postul de medic primar chirurg în Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB), unde a fost manager înainte de a deveni primar general al Capitalei, nu i-a bucurat nici pe colegii săi de la spital, nici pe românii de rând.

Sorin Oprescu
Mai trebuie lăsat Sorin Oprescu să se întoarcă în sălile de operații?

Cei mai mulți dintre cei care au aflat de întoarcerea lui Sorin Oprescu spun că fostul primar nu mai trebuie să fie lăsat să opereze!

Deranjați că Oprescu a intrat în spital pe ușa din dos

Publicarea articolului Sorin Oprescu, din nou chirurg la Spitalul Universitar București. „Câți pacienți vor accepta să fie operați de el?” a trezit mii de reacții din partea celor care au aflat că primarul suspendat al Bucureștiului s-a întors să-și exercite meseria de medic de chirurgie după ce a fost suspendat din funcția de primar al Capitalei.

Mai mulți medici din Spitalul Universitar, cu care am discutat pe această temă, sunt de părere că lui Sorin Oprescu ar trebui să i se reateste competențele profesionale, așa cum prevede legea:  „în cazul în care un medic îşi întrerupe activitatea profesională (…) pe o perioadă mai mare de 5 ani, CMR (Colegiul medicilor din România – n.r.) atestă competenţa profesională a acestuia, în vederea reluării activităţii medicale”.  (art. 392). Din această cauză,  Sorin Oprescu nu ar trebui să-și practice meseria, cel puțin la început, decât sub supravegherea unui alt medic, ne-au spus mai mulți medici din spital.

Faptul că lui Sorin Oprescu i s-a găsit o «portiță», aceea că nu și-a pierdut, în acești ani, calitatea de profesor universitar și a «scăpat» astfel de reatestarea competențelor nu este nici în beneficiul spitalului, nici a pacienților”, ne-au spus medici din Spitalul Universitar.

Cititorii critică întoarcerea la bisturiu

Oprescu
Medicii de la Spitalul Universitar nu sunt încântați de întoarcerea lui Sorin Oprescu

Majoritatea cititorilor au reacționat dur față de posibila întoarcere a fostului primar în sala de operații, multe dintre comentarii neputând fi reproduse. Cu toate acestea, sunt și unii care cred că o dată învățată, chirurgia nu mai poate fi uitată. Prezentăm în continuare câteva dintre comentariile cititorilor.

Dorina Neagu (fost asistent principal într-un spital din Botoșani) – O apendicită , poate mai operează și el…hai și o hernie, oricum trebuie s-o ia de la început până își formează mâna din nou…organele tot acolo au rămas…și ce înveți odată nu cred că se uită așa ușor, mai ales că era unul dintre cei mai buni chirurgi….

Iliescu Cătălin Lucian (consilier general al Capitalei) – La vârsta dumnealui este bine să facă ceva! Primăria a fost un eșec reciproc. Măcar să dea din gură pe acolo?Despre meserie am mari dubii
Ioana Lupu (Fetești): Oare mai știe Oprescu să opereze? Mi-ar fi frică să mă dau pe mâna acestui doctor care nu mai profesează de 20 de ani! Mai are el abilități să opereze? Poate-i moare pacientul pe masă și atunci cine-i vinovat? Cel care i-a permis să revină la prima meserie când ar trebui să fie pensionar!
Ion Sava (consilier judetean Neamț): Indiferent ce a făcut în perioadă cât a fost primar, rămâne un mare chirurg. Acest lucru nu îl poate lua nimeni.
Ștefan Radoveanu (Elveția) – Ce spune Colegiul Medicilor din București, activitatea lui Oprescu mai este compatibilă după 8 ani de întrerupere profesiei ??? la vârsta lui cu trimitere în judecată mai poate fi credibil acest individ ? Aceasta este democrația ?
Bighiu Corneliu (fost ofițer de poliție) – Dacă este sub control judiciar și nu are voie să se apropie ori să ia legătură cu martorii din dosar, cum va proceda dacă unul vine că pacient, îl tratează de la distanță?
Iosif Grama (Bistrița) – Ce tupeu! Ar trebui să moară de rușine în fața colegilor,medici și asistențe!
Mirela Ghenadie (Bârlad) – Sunt unii oameni care nu înțeleg nimic din întâmplările vieții! Are bani cât pentru zece vieți, de ce nu are și o umbră de decență să facă un pas în spate?!
Mihai Olteanu (București) – Asta mă întrebam și eu. El nu a mai operat de zeci de ani. Cel puțin după 89 a fost deputat, director la minim două spitale concomitent, profesor universitar. Toate funcțiile astea le-a avut concomitent. El muncea precum avocații lui Șova, 25-26 de ore pe zi, cînd, naiba, să mai și opereze? Am înțeles că nici înainte de ’89 nu se înghesuia să stea prin spitale. Lui îi plăcea în birouri la minister.

Cetățeanul TV

3 COMENTARII

  1. Intrebarea tuturor este alta.Acum nu mai este bolnav de moarte Oprescu?Bolile f grave de care facea atata uz in timpul arestului s-au vindecat?Cine ar consimti sa fie operat de un medic atat de bolnav?

  2. Domnul Oprescu știe sa facă operații cu banii statului. Cine credeți ca se da pe mina lui sa fie operat. Rușine in România infractorii de drept comun dovediți , nu stau la închisoare ci operează pe cord oameni cinstiti. Rușine mare !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here