Toată crema Ungariei și a maghiarimii este la Băile Tușnad. Conducătorii României, nu!

Marți s-a deschis în România, la Băile Tușnad, Universitatea de Vară și Tabăra Studențească „Bálványos” – Ediția 31, care își va închide porțile duminică, 24 iulie 2022.

Despre acest eveniment uriaș organizat de maghiari, Cozmin Gușă a scris pe Facebook:

„Marți a început la Tusvanyos (Băile Tușnad, România) un mega-festival al maghiarimii cu de toate, cu o dimensiune și încărcătură cum eu n-am mai pomenit. Programul celor 5 zile este descris (pe scurt!) în cuprinsul a 75 de pagini, iar sutele de manifestări și dezbateri cuprind toate aspectele sociale la care v-ați putea gândi, și mult mai mult decât atât.

Toate companiile de frunte ale Ungariei, plus universități și organizații guvernamentale, sunt cele care susțin evenimentul, când am citit aseară lista lor m-am gândit că nu prea lipsește nimeni. Nici dintre celebritățile Ungariei nu prea lipsește nimeni: Viktor Orban, jumătate dintre membri guvernului, zeci de parlamentari maghiari, sute de oameni de afaceri și de cultură din Ungaria, reprezentanții minorității maghiare din țările vecine, toți cei patru miniștri UDMR ai cabinetului Ciucă, toți parlamentarii UDMR, iar lista e atât de lungă încât e greu de descris pe scurt. Au venit și conducătorii Băncii Naționale a Ungariei și ai altor companii de stat care prezintă inclusiv oferte de angajare, ba chiar ungurii și-au adus și un astronaut. Președinții federațiilor sportive sunt prezenți și ei, șeful Comitetutului olimpic și campionii olimpici ai Ungariei, laolaltă cu antrenorii echipelor naționale de fotbal ale Ungariei (deci și italianul Marco Rossi!), alături de care va conferenția și Ladislau Boloni. Inutil să vă spun că hocheiștii, protagoniști ai scandalului interetnic recent, au secțiune specială, așa cum au și echipele de fotbal din secuime reprezentate de către patronii lor, care vor desluși tuturor experiența succeselor lor sportive.

Nu trebuie să mai comentez nimic, e limpede că totul are legătură cu politica și viitorul Ungariei, iar faptul că o asemenea manifestare uriașă și unică are loc în Transilvania explică clar și fără alte analize suplimentare”.

Vezi Programul integral al „Universității”

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here