Dosarele Cetățeanul. Medicina la „Titu Maiorescu”, fabrica de bani care nu plătește nimic la stat

Titu Maiorescu
Ministrul Sorina Pintea trebuie să intervină pentru respectarea legii și încetarea batjocoririi banului public

De ani buni, în peisajul facultăților de medicină românești, dar și în conștiința tinerilor care își doresc să pătrundă tainele poate a celei mai nobile meserii din lume, a pătruns o universitate particulară – Titu Maiorescu.

Ascensiunea acesteia nu s-a făcut însă strict prin profesionalism, bază materială și profesori de renume, care să justifice, cu vârf și îndesat, taxele de școlarizare de peste 6000 de euro/an.

„Titu Maiorescu” nu plătește nimic spitalelor de stat

Dimpotrivă, evoluția facultății de medicină a Titu Maiorescu a „operat” adeseori cadrul legal! Dincolo de invadarea în mai multe spitale publice a activităților de învățământ public gratuit, oficialii facultății private încasează taxe de sute de mii de euro de la studenți dar folosesc fără plată facilitățile spitalelor de stat. Ilegal, spun sursele consultate de „Cetățeanul”, care susțin că procedând astfel responsabilii Universității „Titu Maiorescu” și managerii sau directorii spitalelor care au încheiat contracte fără plată cu facultatea privată. Mulți dintre ei, în schimbul de funcții și grade didactice!

Cetățeanul.net va solicita Curții de Conturi să analizeze și să impute celor vinovați prejudiciile pe care le vor constata, produse pe parcursul, deja, a mai multor ani de zile!

Cetățeanul.net va publica dovezi ale abuzurilor comise de directorii spitalelor pentru a favoriza activitatea facultății private, dar și relația unora dintre aceștia cu Universitatea „Titu Maiorescu”.

Facem precizarea că pe decursul a aproape un an, aproape toate spitalele de stat dar și Universitatea Titu Maiorescu au preferat să păstreze tăcerea și au refuzat să răspundă întrebărilor noastre legate de cheltuirea banului public și nu numai!

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here