„Terente” l-a învins pe Dragnea. Miniștrii Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Răzvan Cuc pleacă din Guvern

Dragnea PSD amnistie fiscală

Miniştrii Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Răzvan Cuc şi-au dat demisiile, iar o nouă şedinţă CEx al PSD a fost programată pentru vineri. După șase ore de discuții aprinse, pesediștii au ajuns la vorba pemepistului Corneliu Bichineț, fost șef al Consiliului Județean Vaslui: „Nu te pune cu Terente”. Unde Terente este, evident, Mihai Tudose.

Cei mai mulţi dintre membrii Comitetului Executiv Naţional al PSD care au luat cuvântul în şedinţa de joi seară s-au pronunţat împotriva demisiilor anunţate de Rovana Plumb, Sevil Shhaideh şi Răzvan Cuc.

Cei trei, aflaţi pe lista premierului Mihai Tudose, au anunţat în şedinţa CEx că sunt dispuşi să demisioneze, însă majoritatea membrilor Conisiului Executiv al PSD care au luat cuvântul s-au opus. La un moment dat, în timpul dezbaterilor, Mihai Tudose a ieşit din sala în care avea loc şedinţa, fiind urmat de către Marcel Ciolacu şi Liviu Dragnea. Ulterior, şedinţa CEx a fost întreruptă pentru pauză.

„Oricând îmi cere partidul demisionez”, au fost singurele declaraţii făcute de premier la intrarea în sediul PSD. El a fost întrebat dacă este dispus să demisioneze în cazul în care nu este acceptată remanierea miniştrilor propuşi de el.

Ce a spus Gabriela Firea despre Rovana Plumb

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a fost printre primii care au ajuns la sediul PSD. Ea a spus că nu este o abordare corectă ca atunci când un membru al partidului are ceva de spus să o facă la televizor, şi nu în partid, ea făcând referire la anunţul premierului privind remanierea.

“Suntem într-un punct critic, cred că nu este corect şi nu este o abordare onestă ca unul dintre colegii noştri să anunţe la televizor ceea ce intenţionează să facă. Vorbesc acum despre nişte principii, nu despre votul meu în CEx. Mi-aş dori din partea noastră, a tuturor, mai multă responsabilitate, o concentrare mult mai adecvată faţă de nevoile românilor şi toate aceste nemulţumiri, posibile frustrări, trebuie să fie întâi anunţate în forurile de conducere, şi nu în spaţiul public pentru că până la urmă nu fac altceva decât să întărească poziţia, să dea apa la moară criticilor noştri şi să slăbească partidul, ceea ce noi nu ne dorim. Pentru că am ajuns la guvernare cu un program foarte bun, pe care românii doresc să-şi vadă pus în aplicare. Cum am putea noi să ne ocupam de programul de guvernare, dacă suntem mai atenţi la sondajele de opinie şi la alte aspecte pe care eu le consider derizorii?”, a declarat Firea.

Întrebată dacă remanierea este dreptul premierului, Firea a spus că atunci când este vorba despre funcţii care sunt obţinute cu susţinerea partidului care a câştigat alegerile, este foarte importantă opinia partidului.

CITEȘTE și Fostul şef al CJ Vaslui Corneliu Bichineţ, către Liviu Dragnea: „ Nu te pune cu Terente”

 

LĂSAȚI UN MESAJ