Tăriceanu și Toader îi dau leapșa lui Dragnea

Toader

Liderul ALDE ”nu exclude” o lege referitoare la amnistie/grațiere, dar așteaptă ca Tudorel Toader să livreze soluția. Un Toader care, în calitate de șef a Justiției mioritice, taman declarase cu câteva ore înainte că la ministerul păstorit de el ”nu există în discuție, dezbatere, elaborare” un asemenea proiect de lege.

Fără proiect, se cheamă că Tăriceanu și ministrul său (Tudorel Toader este propus, asumat și susținut de ALDE la Justiție) îl aburesc doar pe Liviu Dragnea, ei personal neavând nevoie de albirea cazierelor. Cu ALDE pus de-a curmezișul și UDMR-ul care a decretat scurt că nu este de acord cu o OUG pe amnistie, lui Drganea nu-i mai rămâne decât să se agațe de un proiect depus la începutul anului 2017 la Parlament. Un proiect referitor la amnistie și grațiere elaborat de Ministerul Justiției pe vremea când ministru era Florin Iordache ”altă întrebare” și care a fost adoptat tacit de Senatul condus de Tăriceanu  pentru a fi după aceea abandonat într-un sertar de Camera Deputaților. Existența proiectul a fost scoasă la lumină de Tudore Toader care se spală astfel pe mâini și aruncă toată responsabilitatea în Parlament. ”Este vorba de o voinţă politică, de o politică penală”, susține Toader, care altfel știe foarte bine că majoritatea PSD-ALDE scârțâie de nu se mai oprește în prezent.

Urmașul liber-cugetătorului Iliescu îi dă târcoale lui Dumnezeu

ToaderFără o ”voință politică” țeapănă, Liviu Dragnea poate să facă și icter că tot nu reușește să-și treacă amnistia și să doarmă liniștit. Scos din fire de pasarea amnistiei de la Tăriceanu la Toader și invers, Dragnea a și izbucnit de altfel, astăzi, la întâlnirea avută cu mai mulți lideri ai partidului. Când, potrivit unor surse din partid, Dragnea a zbierat cât a putut că nu mai are încredere nici în grupurile sale parlamentare și nici în Tudorelul de la Justiție – pe care intenționează chiar să-l demită dacă va refuza în continiuare să semneze ordonanța de urgență aducătoare de amnistie.

Părăsit de vestale și colegi, Dragnea a apelat la ultimul sprijin: ajutorul divin. Concret, conform RTV, ședința la care au fost convocația președinții filialelor PSD a fost precedată de apariția în curtea sediului din Kiseleff a unui preot. Unul tobă de politică și legislație din moment ce, după descinderea sa în ograda pesedistă și binecuvântarea portarilor, s-a grăbit să se declare în deplin acord cu legea offshore și cu darea unei amnistii/grațieri. Tot ce mai lipsește acum este ca popa angajat de Dragnea să-i afurisească pe pesediștii recalcitranți.

 

LĂSAȚI UN MESAJ