Tăriceanu și Constantin se acuză reciproc de șantaj pentru „penalii” de pe listele parlamentarilor ALDE

Tăriceanu
Acuzații grave între Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin
Război deschis în ALDE – Daniel Constantin l-a acuzat pe Călin Popescu Tăriceanu că s-ar fi luptat ca persoane cu probleme penale să îşi găsească loc pe listele partidului pentru alegerile parlamentare. 
Viitorul partidului este incert, după ce Daniel Constantin şi liderii din vechiul PC au părăsit, duminică, sala în care avea loc ședința conducerii ALDE, acuzând că şedinţa e nestatutară. Călin Popescu Tăriceanu nu a întrerupt însă lucrările şi, alături de liderii săi din teritoriu, a stabilit data Congresului în care va fi ales un preşedinte unic.

„Tăriceanu a pus pe masa Guvernului interesele sale şi ale unui grup restrâns de influenţă”

După ce copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, duminică, că la alegerile legislative ar fi fost „pur şi simplu şantajat“ de Daniel Constantin în legătură cu anumiţi membrii ai partidului care urmau să candideze, dar cu care nu era de acord, reacția lui Daniel Constantin, celălalt copreședinte ALDE, a fost vehementă. Constantin l-a acuzat deschis pe Călin Popescu Tăriceanu că s-a luptat pentru ca mai mulți „penali” să devină parlamentari ALDE. „Este ruşinos ca domnul Tăriceanu să vorbească despre şantaj atâta timp cât el este cel care s-a luptat ca persoane cu probleme penale să îşi găsească loc pe listele partidului pentru alegerile parlamentare. Din păcate, domnul Tăriceanu a pus pe masa ALDE şi pe masa Guvernului interesele sale şi ale unui grup restrâns de influenţă”, a afirmat Daniel Constantin, într-un comunicat de presă.
Damniel Constantin a mai anunțat anunţat că deciziile Delegaţiei Permanente care s-a desfăşurat duminică vor fi atacate în instanţă întrucât au fost adoptate nestatutar.

Tăriceanu: „Daniel Constantin m-a șantajat”

De cealaltă parte, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, duminică, că la alegerile legislative, el ar fi fost cel „pur şi simplu şantajat“ de Daniel Constantin în legătură cu anumiţi membrii ai partidului care urmau să candideze, dar cu care nu era de acord.
Am şi eu o serie de nemulţumiri legate de funcţionarea ALDE, hai să spunem nu numai în ultima perioadă, ci de o bună bucată de vreme. Relaţia care a funcţionat o bună perioadă colegial a înregistrat o primă sincopă în momentul în care au fost alegerile parlamentare. Am fost pur şi simplu şantajat de domnul Daniel Constantin în legătură cu anumiţi colegi care urmau să candideze pe listele de la parlamentare cu care nu eram de acord în privinţa nu a participării lor, ci poziţiile respective. Discuţia a fost una foarte tranşantă şi i-am spus că dacă eu nu accept, atunci ajungem într-un impas şi nu putem să depunem listele la alegerile parlamentare, deci ALDE să nu funcţioneze. Şi el mi-a spus că nu are nicio problemă în acest sens. (…) Eu a trebuit să sacrific unii dintre oamenii care munciseră ca să putem să participăm la alegeri, pentru că evident ALDE nu ar fi fost în Parlament“, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, citat de News.ro, la sfârşitul Delegaţiei Permanente a ALDE.

Finalizarea fuziunii PLR-PC, îndoielnică

Tăriceanu
Dan Voiculescu a înființat PC, partidul condus de Daniel Constantin până la fuziunea cu PLR-ul lui Tăriceanu, sub numel ALDE

Ședinţa din data de 19 martie 2017 ar fi trebuit să liniştească apele în ALDE, dar a avut efectul contrar. Co-preşedintele partidului Daniel Constantin s-a plâns că deciziile nu se iau prin consultarea liderilor, iar cele care s-au luat la nivel de filiale ar fi nestatutare şi au fost atacate deja în instanţă. La fel va face şi cu şedinţa de duminică. De cealaltă parte, Călin Popescu Tăriceanu neagă încălcarea statutului şi consideră că singura soluţie este alegerea unui preşedinte unic la Congresul din aprilie, care a fost convocat duminică.

Prin acest congres ar trebuii să fie finalizată fuziunea dintre PLR, partidul fondat în 2015 de Tăriceanu, şi PC, partidul condus de Daniel Constantin din 2010, fondat în 1991 de Dan Voiculescu, sub titulatura Pardidul Umanist Român (PUR).

LĂSAȚI UN MESAJ