Surse PSD. Remanierea îi va călca pe bătături pe Tăriceanu-ALDE

Tăriceanu

Deși Tăriceanu susține că partidul său nu are miniștri de remaniat și că doar PSD va avea parte de toată distracția, surse politice susțin că lucrurile nu stau chiar așa.

Conform celor mai insistente zvonuri, remanierea care va lovi de această dată Guvernul Dăncilă i-ar viza pe Paul Stănescu, Mihai Fifor, Lucian Șova, George Ivaşcu, Ioana Bran și Claudia Intotero. În varianta cea mai ”hard” pe lista neagră apare și numele lui Tudorel Toader – independentul propus și susținut de ALDE și înfiat de nevoie de PSD.

Remanierea, și în curtea lui Tăriceanu

În ceea ce-i privește pe miniștrii ”made in ALDE”, Călin Popescu Tăriceanu a declarat sus și tare că sunt perfecți, i-a evaluat el, ca urmare n-au nicio treabă cu sacrificiile pregătite de Dragnea.

Iată însă că surse politice susțin mai nou că doi dintre îngerașii lui Tăriceanu – Teodor Meleșcanu (Externe) și Anton Anton (Energie) – ar fi și ei pe făraș. Zvon cu atât mai curios cu cât despre Anton Anton se știe că este bun prieten cu Tăriceanu. Deocamdată, în ALDE nu se știe nimic, dar interesant este că nici nu sare nimeni să excludă hotărât varianta iar asta reprezintă o dovadă în plus a deteriorării relației cu PSD-ul.

Pleacă ai noștri, vin ai noștri

Tras linie și adunat, rezultă că remaniere va exista – Dragnea trebuie să le dea celor care l-au susținut la ultimul BEx plata promisă și nici nu poate rata ocazia de a-i rade pe puciștii de categorie grea, gen Paul Stănescu de exemplu. Chiar dacă Dragnea a câștigat ultima rundă din meciul intern, operațiunea va ridica tensiunea în PSD, situație în care este greu de înțeles de ce este zgândărit și ALDE, implicit coaliția guvernamentală.

Este adevărat că despre Dragnea se spune în prezent că și-ar fi cumpărat suficient sprijin parlamentar de la alte partide. Să nu uităm totuși că și scrisoarea prin care peste 20 de pesediști cereau demisia lui Dragnea era semnată, dar la votul din BEx zecile de semnatari s-au topit și să-și asume scrisoarea au rămas doar opt sau șapte. Dragnea o fi fost el la cumpăraturi, dar parlamentarii sunt marfă schimbătoare, o promisiune mai mare sau un dosar îi poate oricând face să se răzgândească pe loc, nu peste noapte. De aceea și pare ciudat ca Dragnea să se apuce să-l calce pe bătături pe Tăriceanu, mai ales într-un moment în care ține hățurile PSD-ului cel mult pe jumătate.

Revenind strict la remanierea care bate la ușa Cabinetului Dăncilă, cert este că actuala garnitură guvernamentală urmează să fie operată, dar asta nu înseamnă că incompetenții deja dovediți vor fi înlocuiți cu persoane mai pricepute și mai responsabile. Trepădușii unor ”baroni” vor fi înlocuiți cu trepădușii altor nobili pesediști iar România va fi făcută de râs de alții. Atâta tot.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here