SURSE Șefii RADIOCOM vor să plece din funcție cu sacul de bani

RADIOCOM, Dragos Preda
Dragoș Preda

Manevre de ultimă oră la Societatea Națională de Radiocomunicații (RADIOCOM sau SNR). În prag de a fi demiși, directorul general al societății, Dragoș Preda, și șeful său de cabinet Silviu Radu încearcă să-și „securizeze” posturile.

Potrivit unor surse avizate din SNR, cei doi, împreună cu adepți din sindicatul societății, vor să modifice un articol din Contractul Colectiv de Muncă, pentru a putea beneficia, atât ei cât și alți 40 – 50 de angajați, de salarii compensatorii pentru o perioadă de încă 2-3 ani, dacă vor fi dați afară.

Potrivit acelorași surse, directorul general Dragoș Preda, împreună cu un reprezentant al sindicatului, Eugen Nicolae, doresc să introducă în Comisia paritară, cel mai devreme marți, votul pentru introducerea în Contractului Colectiv de Muncă a unui paragraf legat de clauza de confidențialitate, potrivit căreia, în cazul în care angajații care nu mai lucrează la RADIOCOM, indiferent de cauză, inclusiv demitere din lipsă de performanță, să primească o indemnizație în cuantum de 100% din salariu timp de 2 ani.

CITEȘTE ȘI RADIOCOM, pericol major pentru siguranța României în mandatul lui Dragoș Preda

Potrivit legislației însă, Societatea Națională de Radiocomunicații este o instituție la care nu se poate aplica această măsură. Asta pentru că SNR este monopol de stat, neexistând o altă instituție similară și, deci, nici necesitatea de confidențialitate.

Sursele Cetățeanul spun că directorul general Dragoș Preda și șeful său de cabinet Silviu Radu au aflat ca vor fi revocați din funcție în următoarele 10-12 zile de către noul ministru Sebastian Burduja și încearcă să forțeze aceste modificări complet ilegale.

CITEȘTE ȘI Beizadele de vreme nouă. Cine conduce Societatea Națională de Radiocomunicații și ce jaf e acolo

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here