SURSE Ședință „cu sânge” în CEX PSD. Tudose va pierde! Fifor, premierul din „mâneca” lui Dragnea

CEX PSD
Mihai Fifor (stânga), faviorit pentru un viitor fotoliu de premier

Surse din interiorul PSD au dezvăluit, pentru reporterii Cetățeanul.net, că este exclus ca ședința CEX PSD de luni să se soldeze cu un compromis între tabăra lui Liviu Dragnea și cea a premierului Mihai Tudose. Ultimul va pierde!

„Partidul nu își poate pemite o înfrângere a lui Dragnea în acest moment iar Tudose deja nu mai are cum să câștige înfruntarea cu Dragnea. Iar tabăra președintelui PSD, majoritară, îi va cere demisia!”. Dacă Tudose va refuza să demisioneze, situația PSD va fi mai grea, spun sursele, cel mai probabil vor urma demisii în bloc ale mai multor miniștri, în frunte cu Lia Olguța Vasilescu, ministrul despre care se lansase intoxicarea că ar fi trecut în „barca” lui Tudose! Abia atunci ar putea începe jocul Cotroceniului, iar PSD nu-și dorește asta. Cel puțin nu deocamdată!

Liviu Dragnea ar putea pierde, dar după CEX PSD

CEX PSD
Niculae Bădălău s-a „repliat” în tabăra lui Dragnea

Liviu Dragnea va pierde și el, după ședința CEX PSD dacă nu va înțelege să renunțe la maniera dictatorială de conducere a partidului. El va trebui să conducă partidul prin puterea argumentelor politice, nu a impunerii propriei voințe, ca până acum. Lucru pe care Dragnea pare să îl fi înțeles, ceea ce poate explica și reapropierea de Dragnea a lui Niculae Bădălău, președintele executiv al PSD, care părea, până acum, să îl susțină pe Tudose.

În eventualitatea, cea mai probabilă, că Tudose va demisiona din funcția de prim-ministru, candidatul favorit pentru desemnarea ca premier de către PSD va fi, spun sursele, Mihai Fifor, actualul ministru al Apărării. Marele atu al lui Fifor, un conscut socialist european (care, să fim puțin ”răutăcioși”, știe și o limbă străină) este că numirea sa va fi primită favorabilă și de cancelariile străine, motiv pentru care nu va fi refuzată nici de Klaus Iohannis.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here