SURSE: Negoiță, în pragul „divorțului” de Mitache, adevăratul primar al sectorului 3

Surse de la vârful Primăriei Sectorului 3 dau ca iminentă despărțirea dintre Robert Negoiță și city-managerul Constantin Mitache, cunoscut drept adevăratul primar al sectorului. Demisia city-managerului Mitache este așteptată în această toamnă, ne-au spus aceleași surse.

Informația privind iminenta despărțire ne-a fost confirmată și de surse din cadrul organizației PSD a Capitalei: „Se rupe lanțul de iubire”, ne-au spus aceștia.

Nu se ştie încă adevăratul motiv

Mitache
Ruptura dintre Robert Negoiță și Constantin Mitache este inevitabilă, spun apropiații celor doi

Dacă „divorțul” este dat ca fiind practic sigur, motivele diferă. Unii spun că Mitache („Costin”, pentru prieteni) ar fi refuzat să semneze, anumite documente, așa cum le solicita de primarul Robert Negoiță, pe motiv că nu vrea să-și pună pielea la saramură. Alții susțin că, dimpotrivă, edilul din acte ar fi cel „deranjat” de o prea mare „apropiere” a lui Costin de ROSAL, firma de salubritate căreia i s-au plătit ilegal, în urmă cu doi ani, 16 milioane de lei, potrivit Curții de Conturi! Până la această oră, nu am putut obține o reacție din partea celor doi. O vom publica deîndată ce ne va fi transmisă.

Cine este Constantin Mitache

Fost consilier PSD și viceprimar la Tulcea, Constantin Mitache s-a înrolat în 2011 în structurile centrale ale partidului din Capitală și, recomandat de către Acsinte Gașpar, a trecut la coordonarea campaniei electorale a lui Robert Negoiță. Operațiunea s-a dovedit o reușită, iar Mitache s-a lipit de actualul primar, ca „marca de scrisoare” si nu a mai părăsit sectorul 3, care i-a devenit, practic, a doua casă.

City managerul de la Sectorul 3 coordonează trei direcţii – Direcția de Învățământ, cea de Asistență socială și Direcția de Taxe și Impozite. La „Învățământ” Constantin Mitache i-a propus primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă, o reașezare prin comasarea, nefirească, a școlilor generale cu grădinițele. Consilieri locali spun că miza ar fi fost desființarea nucleelor cu personalitate juridică și preluarea achizițiilor publice, pentru atribuirea de contracte clienților politici.

Până când au apărut fricțiunile dintre cei doi, Constantin Mitache era un adevărat despot în primăria lui Negoiță. ,,Mitache a preluat în totalitate rolul primarului, astfel încât semnează şi parafează orice decizie a acestuia”, ne declarau, în urmă cu câteva luni, funcționarii din Primărie.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here