SURSE: FMI ar recomanda schimbarea șefului ANAF. Cine vrea să îl impună pe înlocuitorul lui Gelu Diaconu?

ANAF
Gelu Diaconu nu este pe placul FMI

Misiunea tehnică a Fondului Monetar Internațional (FMI), sosită săptămâna trecută în România a avut ca țintă principală vizitarea Agenției Naționale ANAF, potrivit comunicatelor  oficiale ale Guvernului. Surse demne de încredere din cadrul Ministerului Finanțelor au declarat, sub rezerva anonimatului, pentru cetățeanul.net, că experții Fondului ar fi prezentat și recomandarea, neoficială, a schimbării președintelui ANAF în funcție, Gelu Ștefan Diaconu.

Principalul motiv pentru care misiunea tehnică ar fi făcut această recomandare este gradul mic de colectare pe care l-a realizat instituția, sub conducerea lui Diaconu – doar 31% pe 2014. O dată cu ivirea unei astfel de ocazii s-au relansat și bătăliile diverselor grupări pentru impunerea eventualului înlocuitor al lui Diaconu.

Ce vrea ministrul Finanțelor

ANAF
Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, vrea să-și impuună omul la ANAF

Presa a relatat că Gelu Ștefan Diaconu a fost impus la conducerea ANAF, în 2013, de către gruparea Dan Radu Rușanu – Daniel Chițoiu. Diaconu a migrat însă dinspre aceștia, aparent spre UNPR, dar asigurându-și mai degrabă, spun sursele, o bună și eficientă colaborare cu serviciile secrete. Astfel că, în prezent, două mari tabere se bat pentru a-și impune un favorit la conducerea ANAF.  Prima dintre acestea este condusă de ministrul de finanțe, Eugen Teodorovici. Se știe deja că Teodorovici nu are o relație bună cu Diaconu și ar vrea să își impună un om al său la conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Astfel ar pune capăt și glumelor nesărate” făcute la fumoar, cum că Gelu Diaconu este mai ministru decât ministrul finanțelor.

Gabriel Oprea susține un director controversat

ANAF
Oprea l-ar susține pe Marinel Rizea

Cea de-a doua grupare care vrea să impună președintele la ANAF este chiar mai ambițioasă decât prima.

ANAF
Marinel Rizea, șeful regionalei București, e un finanțist cu o avere impresionantă

Gabriel Oprea și UNPR și ar avea deja și un candidat și-l dorește ca viitor președinte pe Marinel Rizea, în prezent director geeral al Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice București, un personaj  foarte apropiat de conducerea UNPR. Rizea a fost „descoperit”, în urmă cu zece ani,  de Marian Petrache  și numit la conducerea DGFP Ilfov. În această perioadă, mai mulți dezvoltatori imobiliari și-au mutat sediul în Ilfov și, pe cale de consecință, a crescut și volumul rambursărilor de TVA aprobate de Rizea.

Este de așteptat, spun sursele noastre, ca în umbra lui Rizea să crească și finul acestuia, Anghel Florin Daniel, în prezent „doar” director general „cu delegație” la Administrația Financiară a Sectorului 2 („la umbra” primarului UNPR Neculai Onțanu). El nu a putut fi numit încă definitiv, prin concurs, deoarece Direcția Generală de Integritate a ANAF nu i-a dat binecuvântarea.

Deși nu au fost în ultima perioadă în atenția presei, „Ziarul de Investigații” a relatat, în urmă cu trei ani despre averea celor doi – În Ilfov, prosperă evazionioștii și șeful fiscului”.

Cetățeanul TV

3 COMENTARII

  1. Bravo Marinele…la cat ai furat tu… se putea sa nu-i pacalesti si p’astia?! Alo? doctoratul domne..doctoratul in hotie trebuie dat intr-un singur exemplar ca altul in afara de Rizea nu-l merita! Pai in loc sa fie sef de camera la Jilava voi il propuneti seful fiscului..bravo, felicitari , asta e Romania normala pe care am votat-o!
    Ba nebunilor, cand merge asta pe strada se aude zdranganitul catuselor si voi veniti cu propuneri de genul asta?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here