STENOGRAME. De ce a refuzat CJ Teleorman să se constituie parte civilă în dosarul lui Dragnea

Teleorman

Apar noi detalii despre şedinţa în care consilierii judeţeni din Teleorman au votat ca instituţia să nu se constituie parte civilă în dosarul Tel Drum, în care prejudiciul se ridică la 30 milioane de euro.

În dosar apare inclusive numele șefului PSD, Liviu Dragnea, fost președinte al Consiliului Județean Teleorman. Consilierii au decis, totuşi, că vor începe o acţiune în instanţă abia după ce va exista o hotărâre definitivă în acest caz.

STENOGRAME

Bogdan Cocu, PNL: „Nu înţeleg de ce nu vedeţi ca oportună constituirea acum ca parte civilă”.

Dănuţ Cristescu, preşedintele CJ Teleorman: „Stimaţi colegi, aşa cum aţi observat, întrucât nu s-a putut stabili un prejudiciu cert ca întindere, întemeiat pe probe şi pe motive, am considerat că este oportun să promovăm această acţiune la nivelul Consiliului Judeţean Teleorman şi anume o acţiune civilă în instanţă, în momentul în care vom avea o hotărâre definitivă şi irevocabilă.”

Ion Petre, PSD: „Dacă îmi permiteți, aș vrea de la doamna secretar un răspuns referitor la solicitarea Direcției Naționale Anticorupție și anume dacă această solicitare s-a făcut în mod legal. Din ce s-a discutat, înțeleg că nu există date sau alte motive pentru a considera că această solicitare poate fi pusă în practică”.

Silvia Oprescu, secretara judetului: „După cum ați văzut, din adresa pe care ne-au transmis-o la finalul anului trecut și pe care v-am pus-o la dispoziție, mai mult de a afla numele persoanelor pentru care s-a dispus urmărirea penală și infracțiunile de care sunt acuzate, nu avem alte date. Direcția Națională Anticorupție solicită să precizăm dacă ne constituim parte civilă și sumele pentru care ne constituim. Însă (…) Ca să stabilim o sumă avem nevoie de date, de probe, de înscrisuri, care este natura și întinderea pretențiilor și așa mai departe. Până la acest moment, prin direcțiile de specialitate nu s-a putut stabili o sumă cu care ne putem constitui parte civilă”.

Sursa: CJ Teleorman

Astfel că amendamentul PNL prin care a cerut ca instituţia să se constituie parte civilă în procesul Tel Drum a căzut la vot. În schimb, consilierii au votat cu 22 de voturi pentru, șapte împotrivă şi trei abţineri decizia ca recuperarea prejudiciului să se facă la finalul procesului penal.

„Nu am putut să stabilim întinderea prejudiciului, aşa încât am hotărât să iniţiez un proiect de hotărâre să recuperăm prejudiciu, dacă va exista o hotărâre definitivă şi irevocabilă. A fost o hotărâre administrativă, nu a fost politică”, a declarant ulterior Dănuţ Cristescu, preşedintele CJ Teleorman.

Potrivit DNA, firma Tel Drum ar fi încasat pe baza unor documente false bani europeni pentru modernizarea unor drumuri judeţene in Teleorman.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here