Ștefănel Dan Marin, desemnat primar interimar al Capitalei cu unanimitate de voturi

Marin Ștefănel
Marin Ștefănel a fost votat primar general interimar cu țncălcarea gravă a legii

Consilierul general UNPR Ștefănel Dan Marin a fost desemnat primar interimar al Capitalei, de membrii Consiliului General al Municipiului București (CGMB), obținând 39 de voturi „pentru”, fără a înregistra vreun vot „împotrivă”.

stefanel dan marinAnterior, Marin (foto) a fost ales viceprimar cu 41 de voturi, dintre care 34 „pentru”, cinci „împotrivă” și două anulate, potrivit Mediafax.

El a candidat la funcția de viceprimar alături de consiliera independentă Julia Zorkoczy, după demisia viceprimarului Cornel Pieptea.

Celălalt viceprimar al Capitalei, Dan Darabonț (PSD), a anunțat că partidul din care face parte nu face nicio propunere pentru postul de primar interimar.

„Mi-am propus doua directii, doua reguli.1. Regula transparentei. imi propun sa maresc transparenta administrativa si a documentelor.voi supune atentiei CGMB foarte multe proiecte pe care pana acum executivul nu le facea cunoscute. Si doi: disciplina. Traim niste vremuri in care unele persoane, tinand cont de functia pe care o detin, s-au gandit sa obtina foloase necuvenite in interesul lor. Vreau sa ii asigur ca voi avea toleranta zero pentru cel mai mic act de coruptie”, a declarat Marin după ce a fost ales.

Votul a fost secret

Şedinţa de îndată a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), convocată după ce prefectul Capitalei a emis ordinul de suspendare a lui Sorin Oprescu din funcţia de primar general, a fost suspendată după aproape o oră de discuţii.

În contextul în care Cornel Pieptea (PNL) a demisionat din funcţia de viceprimar, s-a luat în discuţie vacantarea postului, pentru a putea fi apoi ales un înlocuitor al acestuia.

În timpul discuţiilor, reprezentanţii PNL în CGMB au arătat că au inițiat o platformă-program intitulată „Acordul pentru bucureşteni”, care cuprinde prioritățile pe termen scurt pentru administrarea Bucureștiului. Acordul propus prevede, printre altele, auditarea în regim de urgenţă a Primăriei şi a instituţiilor din subordinea CGMB, pentru a afla situaţia exactă în care acestea se află, transparentizarea actului administrativ, rezolvarea problemelor serviciilor publice din Capitală, continuarea unor investiţii de interes major pentru Bucureşti, stoparea risipei fondurilor publice şi rezolvarea restanţelor pe care Guvernul le care faţă de bucureşteni, precum investiţiile în noile magistrale de metrou şi în Centura Capitalei.

Consilierii generali PMP au spus că nu sunt de acord cu această platformă a PNL, pentru că, deşi Bucureştiul are nevoie de tot ce scrie în acel acord, ei nu pot să nu se întrebe de ce nu s-au făcut aceste lucruri în ultimii trei ani. În acest context, reprezentanţii PMP au spus că nu pot participa la „o asemenea demagogie” şi că nu vor participa la votarea noului viceprimar şi nici nu vor lua buletinele de vot.

Reprezentantul consilierilor independenţi, Cristinel Deaconescu, a spus că aceştia vor vota alegerea unui nou viceprimar doar dacă în programul acestuia se va regăsi şi componenta mediu. Deaconescu a propus-o pentru postul de viceprimar pe Julia Zorkoczy.

Consilierul Gabriel Fătu l-a propus apoi pentru postul de viceprimar pe consilierul UNPR Ştefănel Dan Marin.

Ulterior, consilierii au stabilit ca votul să fie secret, consilierii trebuind să taie pe buletinul de vot numele celui pe care nu îl votează.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.