UPDATE Statul încearcă să recupereze 2,5 milioane de euro din șpăgile de 9 milioane de euro primite de Cocoș

Cocoș
Averea lui Dorin Cocoș nu pare a acoperi prejudiciul

Pentru a recupera nouă milioane de euro, prejudiciul din dosarul “Microsoft”, ANAF-ul a găsit doar 14 spații comerciale în proprietatea lui Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea. Valoarea acestora este undeva la 2,5 milioane de euro. Mare parte de averea lui Cocoș este acum pe numele altor persoane.

Alimentare, case de jocuri de noroc și saloane de înfrumusețare sunt afacerile deschise în 14 spații comerciale închiriate de Dorin Cocoș și care vor fi vândute la licitație de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF). Aceste spații, situate la parterul unor blocuri, au fost scoase la licitație de Fisc.

Toate cele 14 spații sunt evaluate la două 2,5 milioane de euro. Reamintim că prejudiciul stabilit de judecători pentru Dorin Cocoș în dosarul „Microsoft” este de nouă milioane de euro, adică aproape 40 de milioane de lei. Cele 14 spații comerciale reprezintă singura parte din averea lui Dorin Cocoș pe care statul a reușit să mai pună mâna.

Update. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat astazi că a recuperat până în prezent 19,45 milioane lei la bugetul de stat în dosarul penal nr. 1191/1/2015, cunoscult ca dosarul Microsoft, după ce a vândut 13 imobile sechestrate de la persoanele condamnate, prin trei licitaţii.

Imobilele au fost sechestrate în urma hotărârii judecătoreşti din 24 martie 2016,  rămasă definitivă prin decizia judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 3 octombrie 2016. „Imobilele sunt spaţii comerciale din Bucureşti şi au fost adjudecate la valori mai mari decât preţurile stabilite de evaluatori. Suma recuperată până acum la bugetul de stat provine în principal din popriri conturi bancare, popriri ale sumelor datorate de către terţi şi valorificarea imobilelor sechestrate” arată comunicatul ANAF.

Inspectorii structurii de executări silite cazuri speciale din cadrul ANAF urmează să continue procedurile de valorificare a părţilor sociale la firmele la care condamnaţii au calitatea de asociaţi şi a terenurilor şi imobilelor deţinute de aceştia, prin licitaţii publice, potrivit Fiscului.

Jocurile de noroc, alimentară și coafor

Unul dintre spațiile scoase la vizionare de ANAF este undeva în cartierul Tineretului. Este vorba de un cameră cu o suprafață construită de 78,88 mp, situată la parterul unui bloc de pe Calea Văcărești. Prețul de pornire al licitației este de 490.125 de lei.

Cocos spatiu

Valoarea spațiului ține de o evaluare a Fiscului care are în vedere valoarea apartamentelor în zonă. De altfel, prețul de 490.000 de lei pentru 78 de mp (adică undeva la 1.300 de euro pentru un mp) este considerat prea mare de agențiile imobiliare. Cam 500, 700 de euro este evaluarea făcută de specialiști pentru un metru pătrat în zonă. Să nu uităm să precizăm, a venit la vizionare un singur curios.

În spațiul comercial deținut de fostul soț al Elenei Udrea funcționează o agenție de jocuri de noroc.

Într-un alt spațiu comercial scos la vizionare de ANAF, în Rahova, sunt o alimentară și un coafor. Imobilul de pe strada Mărgeanului este compus din spațiul comercial, hol, depozit, grup sanitar, duș, vestiar și depozit, toate în suprafață totală de 155 mp. Prețul de pornire al licitației este de 825.859 de lei.

Cocos lista imobile
Averea dispărută

Euro Hotels International Co și Dalli sunt cele mai cunoscute srl-uri controlate de Dorin Cocoș, afacerist care era considerat de revistele de specialitate ca având o avere de cel puțin 12 milioane de euro.

De altfel, prima companie, Euro Hotels, deține trei hoteluri. Cu toate acestea, Dorin Cocoș apare doar ca și co-acționar alături de o apropiată, Stana Tudor, a cărei familie este prezentă în mai toate srl-urile care au avut legătură cu condamnatul din dosarul ”Microsoft”. Stana Tudor este și administrator la Euro Hotels International Co.

Reprezentanți ai Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) ne-au transmis că pentru moment nu se poate recupera din prejudicul de nouă milioane de euro care trebuie recuperat de la Dorin Cocoș decât valoarea de vânzare a celor 14 spații comerciale.

Condamnarea

Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat în luna octombrie 2016 pe omul de afaceri Dorin Cocoș la doi ani și patru luni de închisoare cu executare în dosarul ”Microsoft”.

Imobilele pe care el le-a deținut sunt scoase la licitație de ANAF în timp ce el este în penitenciar.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here