Mafia din Ministerul Sănătății „patronează” la Spitalul Floreasca

Spitalul Floreasca

La fel ca în cazul Colectiv și la Spitalul Floreasca trebuie să moară oameni pentru ca autoritățile să reacționeze, sub presiunea publică. Și tot ca în cazul tragediei de la „Colectiv”, autoritățile condamnă efecte, nu cauzele cancerului din sistemul mafiot.

La Spitalul Floreasca, Mafia nu „guvernează” doar dotarea „penală” cu echipamente inutile ci se ocupă și cu manipularea concursurilor de manager.

Sorina Pintea, despre concursul de la Spitalul Floreasca

Concursul de manager de la Spitalul Floreasca a avut loc la începutul lunii septembrie, cu un singur candidat, actualul interimar, Ionuț Negoi, după ce profesorul Ioan Sîrbu a fost eliminat abuziv din concurs.

Surse apropiate comisiei de concurs de la Spitalul Floreasca ne-au dezvăluit că gravele nereguli de la concursul de manager ar fi patronate chiar din Ministerul Sănătății.

Sorina Pintea a spus atunci că nu validează niciun concurs până nu este convinsă de legalitatea acestuia dar a afirmat, spun surse din Ministerul Sănătății: „Nu vreau să răspund pentru ce fac alții. Sunt mai multe aspecte și vreau să mă țin departe”. Cazul a ajuns și în atenția procurorilor.

Profesorul Ioan Sîrbu, eliminat din concurs pentru că NU a încălcat legea

Spitalul Floreasca
Profesorul Ioan Sîrbu, încă o victimă a aranjamentelor de la Spitalul Floreasca

Profesorul Sîrbu a refuzat să prezinte o adeverință ilegală de la medicul de familie, care să ateste că este „apt medical, fizic și neuropsihic”. Colegiul Medicilor din România atrage atenția medicilor de familie că nu sunt abilitați, conform curriculumului de pregătire, să emită adeverințe medicale care să precizeze sintagma: „apt de muncă”.
Medicii de familie pot însă folosi doar sintagma „clinic sănătos”, nefiind curricular să folosească sintagma „apt de muncă”, arată Colegiul Medicilor din România.

Sîrbu a prezentat două adeverințe, spun surse apropiate conducerii spitalului – una de la medicul de familie, precum că este „clinic sănătos și nu figurează cu afecțiuni neuropsihice” și o alta eliberată de un medic psihiatru care atestă că profesorul Sîrbu „este sănătos clinic din punct de vedere neuropsihic”! Cu toate acestea, Comisia l-a eliminat deoarece sintagma „apt medical din punct de vedere neuropsihic” nu apare într-o singură adeverință!!!

Citește și Recidivă. Concurs de manager „aranjat” la Spitalul Floreasca! Ce spune ministrul Pintea?

Colegiul Medicilor confirmă

O asemenea adeverință poate fi eliberată doar de către medicul specialist de medicina muncii, dar nici acesta nu poate elibera o adeverință „apt neuropsihic”.

În concluzie, niciun medic din România nu poate emite o adeverință pe care să scrie «apt medical, fizic și neuropsihic»”, ne-au confirmat surse din Colegiul Medicilor.

Spitalul Floreasca
Sorina Pintea: „Nu vreau să răspund pentru ce fac alții. Sunt mai multe aspecte și vreau să mă țin departe

În caz contrar, afirmă aceleași surse, ei pot intra sub incidența dispozițiilor din Codul de deontologie medicală: „Sunt contrare principiilor fundamentale ale exercitării profesiei de medic, în special, următoarele acte: (…) emiterea unui document medical pentru care nu există competență profesională”.

Spitalul Floreasca, recidivist la „metoda adeverința”

Un abuz similar petrecut în 2017, tot la Spitalul Floreasca, a fost dezvăluit de „Evenimentul Zilei”, în ancheta de presă Concurs scandalos la Spitalul Floreasca pentru fruncția de manager. Comisia a făcut tot pentru a favoriza un anume candidat.

Reporterii Evz au devoalat mecanismul abuziv prin care au fost eliminați din competiție contracandidații „favoritului” Comisiei.

Spitalul Floreasca
Secretarul Comisiei Sorana Dohotariu a invocat un motiv absurd să înlăture un candidat la funcția de manager

Atunci, candidatul Ranko Szuhanek a prezentat la dosarul de concurs o adeverință de la medicul de familie, care îl declară ”clinic sănătos”, în loc ca pe adeverință să fie înscris că „este apt medical, fizic și neuropsihic”, cum scria în articolul 12 litera h dintr-un ordin al Ministerului Sănătății (1520/2016).

Conicidență „remarcabilă”, secretara Comisiei din 2017, Sorana Dohotariu, a fost președintele comisiei din 2019, care a recidivat la folosirea metodei ilegale „Adeverința”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here