Tupeu Sorin Oprescu va contesta interceptările din dosarul său, anunţă avocatul primarului suspendat

DNA cere închisoare cu executare pentru fostul primar Sorin Oprescu

Sorin OprescuFostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, va contesta interceptările din dosarul său, a anunţat joi avocatul acestuia, uzând astfel de dispoziţiile Curţii Constituţionale în ceea ce priveşte realizarea interceptărilor.

Viorel Mocanu, avocatul lui Sorin Oprescu, fost primar al Capitalei, a anunţat că va contesta interceptările realizate în dosarul în care fostul edil este acuzat de luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Sorin Oprescu speculează decizia CCR

Apărătorul susţine că va înainte acest demers întrucât Direcţia Naţională Anticorupţie a avut sprijinul Serviciului Român de Informaţii în realizarea interceptărilor din această cauză, precizând că ,,va conta pentru că reprezintă undeva la 30% din materialul probator pe care se suţin acuzaţiile, nu doar cu privire la domnul Oprescu ci şi la ceilalţi inculpaţi din dosar, în sarcina cărora sunt mai multe interceptări. În sarcina lui Sorin Oprescu vorbim despre patru interceptări ambientale, care nu au mare relevanţă în susţinerea acuzaţiilor. Dacă vor fi anulate, cu atât mai bine. Curtea de Apel va dispune dacă înlătură aceste mijloace de probă sau nu. Noi am invocat şi alte mijloace de probă care, în opinia apărării, au fost obtinuţe ilegal”.

Precizările au fost făcute joi, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, acolo unde fostul edil Sorin Oprescu a mers, însoţit de avocatul său, pentru a depune o plângere împotriva Cameliei Bogdan, judecător la Curtea de Apel Bucureşti. „Am depus o plângere împotriva judecătoarei Bogdan Camelia, pentru că în şedinţa de judecată în care era vorba despre validarea sau nu a arestării, a făcut apel la o serie întreaga de fapte care nu aveau nicio legătură cu presupusa faptă. Mai mult decât atât, consider că şi-a îndeplinit obligaţiunile luând un rol de „procuror şef” şi recomandând procurorului, ca şi când aş fi fost absolut vinovat şi ca şi când ar fi fost vorba despre o sentinţă, şi nu de o discuţie asupra arestării preventive”, a declarat Sorin Oprescu la sediul CSM.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here