Sorin Oprescu, din nou chirurg la Spitalul Universitar București. „Câți pacienți vor accepta să fie operați de el?”, se întreabă colegii

Sorin Oprescu

După ce a „operat” banii Bucureștiului și a fost arestat pentru luare de mită, Sorin Oprescu s-a întors, de luni, la Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB) pentru a- și relua exercitarea profesiei de medic chirurg.

Sorin Oprescu
Sorin Oprescu se poate reîntoarce în sălile de operații

Revenirea sa nu i-a încântat pe mulți dintre colegii săi, care ne-au spus că au serioase îndoieli cu privire la competențele profesionale ale primaruui general suspendat al Capitalei.

„Salvarea” lui Sorin Oprescu

Revenirea la muncă a lui Sorin Oprescu în spitalul unde a fost manager înainte de a deveni primar general al Capitalei nu i-a bucurat pe colegii săi de la Spitalul universitar de Urgență. Ei spun că primarul general al Capitalei nu ar mai fi trebui să-și desfășoare activitatea de medic decât după ce i se reatestă competențele profesionale.

Potrivit legii 95/2006, republicată,(privind reforma în domeniul sănătății), „în cazul în care un medic îşi întrerupe activitatea profesională (…) pe o perioadă mai mare de 5 ani, CMR (Colegiul medicilor din România – n.r.) atestă competenţa profesională a acestuia, în vederea reluării activităţii medicale” (art. 392). Din această cauză,  Sorin Oprescu nu ar trebui să-și practice meseria, cel puțin la început, decât sub supravegherea unui alt medic, ne-au spus mai mulți medici din spital.

Cu toate acestea, lui Sorin Oprescu i s-a găsit o „portiță”! Dat fiind că el nu și-a pierdut, în acești ani, calitatea de profesor universitar ba, mai mult a fost și membru în Senatul UMF (unde nu a călcat dealtfel, niciodată, cât a fost primar, spun aceleași surse), „scapă” de reatestarea competențelor profesionale. „El are nevoie doar de polița de malpraxis, de actele de la Colegiul Medicilor și alte câteva formalități”, ne-au declarat surse din conducere. Rămâne de văzut, spun contestatarii lui Sorin Oprescu, „câți bolnavi vor accepta să se lase pe mâna chirurgului fost primar general?”

Restricții de deplasare

Pe 18 ianuarie Curtea de Apel București i-a admis lui Sorin Oprescu o cerere de înlocuire a arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu și constituire a unui grup infracțional organizat.

În perioada cât se află sub control judiciar, Sorin Oprescu are mai multe obligații, printre care: să nu depășească limita teritorială a municipiului București; să se deplaseze doar la Spitalul Universitar de Urgență București, magazine alimentare și farmacii de pe raza Sectorului 1 sau unități spitalicești din București; să nu se apropie de ceilalți inculpați sau martori din dosar; să nu exercite funcția de primar; să nu participe la manifestări sportive sau culturale ori la alte adunări publice.

CITEȘTE și Trebuie lăsat Oprescu să opereze din nou? Medicii spun că trebuie supravegheat dacă o face, cititorii afirmă că nu s-ar lăsa pe mâna lui

 

     

 

Cetățeanul TV

2 COMENTARII

  1. un medic care n-a exersat 3 ani consecutivi in ultimii 5 ani este radiat de din CMR si nu are dreptul sa exerseze (la fel ca barourile de avocati, si la CMR se plateste o cotizatie si poti fi exclus pt neplata ei sau pentru ne-exersarea profesiei)

  2. Asta e capabil sa fure si intestinele pacientilor! Cine se da pe mana unui spagar penal, care se da bolnav si pe moarte si caruia ii tremura mana de atata chiul? Cum i s-a dat acest „drept” de a profesa? Care au fost criteriile? Cine si-a asumat aceasta raspundere? Ce fel de profesor este el si cum si-a luat acest titlu, la fel ca Ponta, Oprea si alti plagiatori? Cine despagubeste contribuabilul pt.ca acest penal cu ifose se plimba prin Bucuresti cu garda platita?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here