Sondaj de opinie la comanda PNL. Liberalii, aproape la egalitate cu pesediștii, crește partidul lui Cioloș

Consiliul Naţional al PNL se întruneşte la Romexpo

Potrivit unui sondaj de opinie la comanda PNL, peste trei sferturi dintre români consideră că România se îndreaptă într-o direcție greșită sub guvernarea PSD-ALDE.

Intenția de vot în alegeri îi dă pe social-democrații lui Liviu Dragnea la puțin peste 30%, în vreme ce liberalii se situează la 27%. De asemenea, în acest sondaj de opinie la comanda PNL, partidul condus de Dacian Cioloș, PLUS, este cotat la jumătatea scorului USR.

Astfel, PSD este cotat cu un scor de 30,2%, PNL cu 27%, ALDE – 11,55%, USR – 10,2%, Pro România – 5,5%, PLUS – 5%, UDMR – 5% și PMP – 4,2%.

Sondaj de opinie la comanda PNL. Ce spune Ludovic Orban

Sondajul a fost prezentat duminică seară liderilor PNL de către președintele Ludovic Orban. Ulterior, liderul liberal a anunțat principalele date ale studiului într-o intervenție telefonică la B1TV.

”27% are PNL, la 30% e PSD, ceea ce e un scor catastrofal pentru ei. Gândiţi-vă că în sondajele din ianuarie-februarie 2017 PSD ajunsese la un scor de 54-55%. PNL era după pierderea alegerilor pe 16-17%. PSD era cunoscut că are cel mai puternic nucleu dur. De data asta segmentul dus a PSD s-a redus”, a explicat Ludovic Orban.

Potrivit acestui sondaj de opinie la comanda PNL, 76,5% dintre români consideră că direcția în care se îndreaptă România este una greșită și doar 17,3% cred că direcția este una bună. În ceea ce privește situația gospodăriei, 24,2% dintre cei intervievați spun că este mult mai rea decât anul trecut, iar 48,2% declară că este la fel, fără nicio îmbunătățire.

Sondajul a fost realizat față-n față pe 26.000 de subiecți și are o marjă de eroare de 0,9%.

LĂSAȚI UN MESAJ