Senatorul penal Gabriel Mutu vrea să fie șef la PSD sector 6. El este trimis în judecată pentru grup infracțional organizat

Gabriel Mutu
Gabriel Mutu, candidatul PSD la Primăria Sectorului 6, are serioase probleme în declarațiile de avere
Gabriel Mutu
Gabriel Mutu, senatorul cu probleme penale candidat PSD la Primăria Sectorului 6

Gestul premierului Victor Ponta de a se suspenda din PSD pentru că este anchetat de către DNA se pare că nu i-a pus pe gânduri pe ceilalți PSD-iși care au probleme cu legea. Mai grav este faptul că liderii PSD susțin membrii de partid trimiși deja în judecată pentru fapte grave de corupție în funcții de conducere.

În cadrul conferinței Organizației PSD Sector 6 s-a votat în unanimitate conducerea organizaţiei, susțin surse politice. Ședința Conferinței Organizației PSD Sector 6 a fost prezidată de Ecaterina Andronescu, preşedinte interimar al PSD Bucureşti. La această conferință au mai participat și o serie de lideri PSD, printre care Codrin Ștefănescu, Mihnea Costoiu, Cristian Rizea și Mihai Sturzu.

A fost vot deschis privind structura PSD Sector 6 : Senatorul Gabriel Mutu- preşedinte PSD Sector 6, doi preşedinți executivi – Gabriel Petrea (actual viceprimar) și deputatul Bogdan Mihăilescu. Au mai fost votați 18 vicepreşedinți și un număr de 128 de membri ai Consiliului politic al PSD Sector 6. Toți au fost validați în unanimitate, scrie ecopolitic.ro

Potrivit surselor noastre, Ecaterina Andronescu negociează desemnarea lui Mutu drept candidat al PSD la locale pentru funcția de edil al Sectorului 6.

Cum susține PSD un senator acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat

Urmărit penal pentru organizarea de grup infracțional și spălare de bani, senatorul Gabriel Mutu vrea să ajungă edil al Sectorului 6 al Capitalei. Recent, acesta s-a plimbat prin sector cu oameni care purtau veste inscripționate Mutu, iar angajații Administrației Domeniului Public au fost scoși să facă curățenie pe traseul ales de senatorul penal, care s-a folosit de ei să facă campanie. Spunea oamenilor că face curățenie în sector.

Senatorul Gabriel Mutu (PSD) şi deputatul Mario Ernest Caloianu (UNPR) sunt urmăriţi penal în dosarul în care procurorii DIICOT l-au reţinut pe Dragoş Nedelcu, fost membru în CA al Realitatea Media, suspectat de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit DIICOT, procurorii și polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate — IGPR au anihilat activitatea unui grup infracțional organizat specializat în evaziune fiscală și spălare a banilor proveniți din infracțiuni.

Grup infracţional organizat – Dragoş Nedelcu, Gabriel Mutu &Co

Procurorii susțin că în perioada 2010 — 2014 a fost constituit un grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor proveniți din infracțiuni, prin folosirea unor societăți comerciale de tip fantomă, care nu au declarat sediile secundare în care își desfășoară activitatea, în scopul sustragerii de la efectuarea verificării financiare, fiscale sau vamale, precum și pentru sustragerea de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului consolidat al statului.

În aceeași perioadă, prin folosirea societăților tip-fantomă, membrii grupării au dispus transferarea între conturile societăților a unor sume de bani provenite din infracțiuni, în scopul ascunderii originii infracționale, urmate de retragerea acestora în numerar și înmânarea către administratorii firmelor care au sustras acești bani de la plata obligațiilor financiare și fiscale către partenerii de afaceri și stat, care astfel au dobândit aceste sume cunoscând că provin din infracțiuni.Gabriel Mutu Liderul grupării, Ion Tomescu, este acuzat că a dobândit, sub forma unui comision, 1% din sumele retrase, cunoscând că banii provin din infracțiuni. Suma totală estimată a fi transferată și retrasă în numerar în perioada menționată este de 100 milioane lei.

Printre societățile beneficiare se numără firme din domeniile construcții autostrăzi și alte construcții civile, construcții feroviare, IT, pază și protecție, modă.

Fostul ziarist Dragoș Nedelcu și omul de afaceri Bogdan Mitu au fost reținuți și vor fi duși Înalta Curte de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă, ei fiind acuzați de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani.

„Față de inculpatul Nedelcu Dragoș Adrian există suspiciunea rezonabilă că în calitate de administrator de fapt al SC Nuts Consulting și SC Pathway Advisors SRL, a aderat la grupul infracțional și împreună cu inculpata Muntean Ana Maria Armanca, asociat la cele două firme, ajutați de administratorul de drept al societăților, inculpatul Nedelcu Iulian, prin operațiuni specifice de spălare a banilor, au dobândit suma totală de circa 6 milioane de lei, cunoscând că provine din săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și folosirea cu rea credință a creditului societății”, declară DIICOT.

Procurorii mai arată că Bogdan Mitu este suspectat că a dobândit prin operațiuni specifice de spălare a banilor, din conturile SC Tape Computers SRL, la care era asociat și administrator, suma de circa 11 milioane de lei, și a furnizat altor membri ai grupării facturile emise de firme-fantomă cât și sumele de bani extrase în numerar în urma operațiunilor de spălare a sumei totale de 10.606.945 lei, din care și-a oprit „comisionul” de 10%.

„Totodată, în cauză sunt urmăriți penal pentru aceleași infracțiuni și inculpatul Mutu Gabriel, senator, și suspectul Caloianu Mario Ernest, deputat. Față de suspectul Caloianu Mario Ernest, procurorii DIICOT au dispus extinderea urmăririi penale și pentru infracțiunea de fals în declarații, constând în aceea că la data de 21.01.2014 acesta a depus declarația de avere în care a consemnat în mod nereal că are ca surse de venituri doar salariul de deputat, fără a declara că obține venituri și din administrarea SC Eurobec Grup Construct SRL și SC Euromarabian SRL”, mai spun procurorii.

De asemenea, senatorul Gabriel Mutu este urmărit penal și pentru comiterea infracțiunilor de folosirea cu rea credință a bunurilor societății, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

„Față de acesta există suspiciunea rezonabilă caă a falsificat, prin atestarea ca reale a raporturilor comerciale, în facturile emise de societăți comerciale de tip fantomă înscrisuri justificative, care au fost înregistrate în contabilitatea SC GM Activ Building Management SRL, și în baza cărora s-au efectuat transferurile de bani din conturile SC Building Management SRL în conturile societăților menționate. Totodată, suspectul Mutu Gabriel este acuzat că în perioada 2009-23.07.2013 a dispus transferul sumei totale de 1.064.692 lei din conturile SC GM Activ Building Management SRL, în conturile a cinci dintre societățile de tip fantomă administrate de membrii grupului infracțional organizat. Banii au fost dobândiți în final de inculpat, după ce suma a fost fracționată și transferată în conturile altor societăți comerciale, de tip fantomă, administrate tot de membrii grupului infracțional organizat, fiind apoi retrasă în numerar în scopul ascunderii originii infracționale”, se mai spune în comunicatul DIICOT.

În urma a opt percheziții, au fost aplicate măsuri asiguratorii asupra bunurilor de lux ale inculpaților, printre care și un autoturism Ferrari.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here