Sectorul 5. Daniel Florea extinde programul „Copiii noștri, în siguranță”. Ceasurile cu buton de panică, gratuite

sectorul 5

Primăria din Sectorul 5 a anunțat că extinde și pentru elevii de gimnaziu programul de  oferire gratuită de ceasuri cu buton de panică și localizare GPS. Dispozitivul va fi primit gratuit de orice minor, după ce părinții vor semna la școală un acord în acest sens.

Timpul estimat de la apăsarea butonului și până la intervenția Poliției locale a Sectorului 5 este de doar 3 minute.

Cum sunt ținuți copiii în siguranță în Sectorul 5

Fie că se află la școală, pe drum spre casă sau în oricare altă locație, este suficient ca elevul să apese butonul SOS atunci când se simte în pericol și părinții vor fi apelați exact în acel moment. De asemenea, alarma va fi primită și la dispeceratul de poliție.

„Părintele pune presetat trei numere de telefon: mamă, tată, bunic… În momentul în care se apasă butonul de panică, se apelează în ordine aceste numere. Dacă nu răspunde niciunul din cele trei, automat răspunde Poliția locală, noi având deja aprins beculețul pe wall. Diferența între momentul în care se activează butonul de panică și momentul la care intervenim este de maximum 3 minute”, explică Daniel Florea, primarul Sectorului 5.

Pentru a intra în posesia unui ceas cu buton de panică, părinții trebuie să se adreseze conducerii școlii în care învață copilul. Ei vor trebui să semneze un acord pentru ca informațiile despre minor și datele cu caracter personal să fie stocate în serverul Poliției locale. Familiile nu vor plăti niciun ban pentru ceasuri, acestea fiind oferite gratuit!

Încă de anul trecut, 5.000 de elevi din clasele primare din Sectorul 5 au primit câte un ceas cu buton de panică. Citește și Programul Copiii noștri, în siguranță, a împlinit un an

Acum, edilul Daniel Florea a anunțat extinderea proiectului și pentru clasele V-VIII.

Citește și Cazul crimelor de la Caracal. Soluția unui primar pentru evitarea tragediilor

 

LĂSAȚI UN MESAJ