Primarul Negoiță are din nou Opoziție în consiliul local! S-a trezit PNL în sectorul 3?

Sectorul 3
Liberalul Inocențiu Voinea scoate la lumină afacerile lui „Negoiță - împărat”

Liniștea primarului Robert Negoiță pare că a început să se destrame în sectorul 3. După ani de zile în care organizația Sectorului 3 a PNL a fost doar o anexă a PSD (un adevărat USL), Robert Negoiță a fost înfruntat deschis în ședința Consiliului local din această săptămână, de către Inocențiu Voinea, singurul consilier local liberal care l-a înfruntat deschis pe primarul sectorului.

După ce Voinea i-a aruncat în față greșelile și lipsurile din mandatul de primar iar liberalii au votat împotriva unei hotărâri prin care primarul vrea să pună la un loc elevii de liceu cu polițiștii locali, Negoiță a părăsit, nervos, sala de ședință. Voinea a publicat, a doua zi, o scrisoare deschisă, din care răzbat interesele primarului Negoiță.

Este prima acțiune de opoziție , serioasă a PNL după ce BEX al PNL a propus, în luna martie, demiterea lui Florin Alexe, preşedintele filialei,  şi dizolvarea Biroului Politic de Sector din cauza colaborării cu PSD din Sectorul 3 şi cu Robert Negoiță.

„Alocați zeci de mili­oane de euro în sectorul 3 pe lucrări care vi se par dumneavostră frumoase și utile”

Domnule primar, ați plecat din ședință! N-ați suportat confruntarea. Sunteți probabil dintre aceeia care s-au grăbit să implementeze „măsurile de reducere a democrației“ anunțate (porumbel scăpat) de colega dumneavoastră de partid, Viorica Vasilica Dăncilă.

Mi-ați reproșat că vorbesc „în cascadă“. Nu puteați urmări ideile? Altă dată, când am așternut pe hârtie ce aveam de spus, mi-ați aruncat în zeflemea (starea de spirit care vă caracterizează) că n-aș fi în stare să vorbesc liber. Ca atare, acum, pentru a comunica, aleg această cale, a unei scrisori deschise.

Și pentru a nu vi se mai părea „o cascadă“, vă recomand să o citiți de la stânga la dreapta,  pe îndelete, rând cu rând, nu în diagonală, nu de sus în jos, cum citiți și semnați notele de fundamentare și expunerile de motive ale hotărârilor de consiliu prin care, apoi, cu nespusă mărinimie, alocați milioane, zeci de mili­oane, sute de milioane de euro pe lucrări care vi se par dumneavostră frumoase și utile!…

„De ce un primar cu doctorat fuge ca dracul de tămâie când aude de studii și sondaje?!”

V-ați propus să achiziționați terenuri, dar pentru că primăriile de Sector nu sunt unități administrativ-teritoriale și nu dețin patrimoniu, vreți să faceți acestă tranzacție prin intermediul uneia dintre societățile pe care le-ați creat în jurul primăriei, sub autoritatea Consiliului Local. Ați înființat o comisie specială “de analiză“ (?!) a acestor terenuri pentru a da impresia că inițiativa și decizia aparține reprezentanților cetățenilor.

Ca membru al acestei comisii, v-am spus în ședința de Consiliu că un astfel de demers (considerând că sunt întrunite condițiile legale) presupune existența unui fir logic, și anume identificarea unor nevoi sociale care ar presupune edificarea unor așezăminte în anumite locuri pentru care primăria ar avea nevoie de spațiu.

Or când v-am întrebat dacă exită studii, sondaje, date statistice sau alte instrumente prin care au fost identificate nevoile sociale care reclamă soluția achiziționării din bani publici a unor noi terenuri de pe piața imobiliară liberă ați sărit ca ars și ați părăsit sala de ședință. Iar eu nu am înțeles de ce un primar cu doctorat, deci cu înclinații academice, care nu exclud cercetarea științifică, fuge ca dracul de tămâie când aude de studii și sondaje?! Ca cercetător în domeniul științelor sociale (aveți o lucrare științifică în domeniu, fie ea și contestată, nu?) ar trebui să puneți mai mare preț pe date, pe analize, nu să luați cu copy&paste soluțiile urbanistice folosite de mai toți primarii ultimelor decenii; borduri, bănci, panseluțe!

„Ați desființat Liceul Nicolae Teclu pentru a muta acolo Poliția Locală”

M-ați întrebat dacă mai este nevoie de nu știu ce studii pentru a vedea că e nevoie de locuri de joacă cât de multe. Eu zic că dacă ați plătit 10.000 de euro pentru un studiu de fezabilitate pe baza căruia trebuia să se stabilească dacă e nevoie de o toaletă în parcul Alexandru Ioan Cuza, ați fi putut măcar să aveți pe masă niște date (chiar și mai vechi) de recensământ.

Poate vedeam cu ce anume ar fi bine să dotăm acele locuri de joacă, ce vârste au copii și care este perspectiva să mai avem în următorii ani aceleași grupe de vârstă? Oare ar fi bine să ne gândim și la dotări care să evolueze odată cu vârsta copiilor?

Sunt chestiuni pe care, da, unii le abordează în mod științific. Iar pentru asta apelează la studii, apelează la date. Date pe care dacă le-ați fi avut, și cu asta trec la alt subiect, poate că n-ați mai fi desființat Liceul Nicolae Teclu pentru a muta acolo Poliția Locală și o parte dintre angajații Direcției de Taxe și Impozite Locale din sectorul 3. Acum, după vreo doi ani, vreți să redați o parte din școală, un corp de clădire, elevilor care, iată, s-au înmulțit și nu mai au spații de învățământ.

Va fi curtea școlii sau va fi parcarea zecilor de mașini cu girofar ale Poliției din Sectorul 3?

De fapt, restructurarea de personal face ca Direcția de Impozite și Taxe Locale să nu mai aibă nevoie de acel spațiu, de clădirea veche a liceului. Și o dați din nou copiilor. Clădirea nouă o păstrează însă, mai departe, Poliția Locală! Ca atare, spațiile destinate învățământului nu urmează interesul elevilor, ci interesul administrației publice. Chiar credeți că nu aveau nevoie copiii din Sectorul 3 de un ansamblu de săli de clasă, de sală de sport, de terenuri acoperite cu suprafață sintetică chiar și pentru altceva decât pentru orele de curs?

La un centru pentru desfășurarea de actvități extrașcolare în loc de sediu al Poliției Locale v-ați gândit atunci când v-ați dat seama că nu mai sunt suficienți copii pentru a păstra ca unitate școlară Liceul Teclu? Și, da, vă spun din nou, poate n-ați auzit în timpul ședinței, preocupat fiind să alegeți momentul în care, ostentativ, să părăsiți sala în timpul interpelării mele: nu este în regulă să puneți acum copiii în aceeași curte cu Poliția Locală din sectorul 3. Va fi curtea școlii sau va fi parcarea zecilor de mașini cu girofar? Și vă mai întreb ceva, în mod retoric, firește: la locurile de fumat unde ies polițiștii vor avea acces și elevii dedați la vicii de timpuriu?!
Eu zic să mai cumpătați și să găsiți o soluție pentru a reda copiilor în totalitate fostul Liceu Nicolae Teclu, mai ales că, după cum ați văzut, mulți dintre colegii consilieri au înțeles argumentele mele, iar hotărârea pe care voiați să o promovați nu a fost adoptată. Sper să nu o repuneți peste câteva zile în aceeași formă pe ordinea de zi a vreunei ședințe extraordinare, așa cum procedați de obicei cu proiectele de hotărâri care nu întrunesc voturile necesare pentru a fi adoptate: faceți ce faceți și convingeți câțiva consilieri să-și schimbe părerea inițială…

”Care e credibilitatea unui site de consiliere școlară care va avea ca autor un personaj condamnat penal?”

Un alt subiect este legat de Comisia specială de verificare și analiză a modului în care au fost organizate concursurile de ocupare a posturilor publice și în general managementul de personal la nivelul aparatului Primăriei și al tutror direcțiilor și societăților aflate sub autoritatea Consi­liului Local, comisie pe care subsemnatul a avut inițiativa să o înființăm după acuzațiile de promovare a nepotismului, care vi s-au adus de către angajați ai Primăriei. Știți bine că s-a pomenit și de angajări fictive, de oameni aflați pe state de plată pe care colegii nu-i văzuseră niciodată. Comisia trebuie să clarifice dacă aceste acuze sunt fondate sau sunt doar lucruri spuse la supărare de angajați puși pe lista de disponibilizări (…) dacă ar fi lăsată să lucreze cu adevărat, ar putea fi un pericol pentru dumenavoastră, care ați promovat pe funcții importante politruci, a căror competență o echivalați cu obediența.

Ce exemplu mai bun vreți decât cel pe care dumneavoastră l-ați dat, suge­rându-mi să fac cunoștință cu șeful direcției de implementare a înaltei tehnologii din Primăria din sectorul 3, atunci când am propus ca noul Centru de consiliere și îndrumare școlară și profesională pe care l-am aprobat prin hotărâre de consiliul să aibă și o componentă online.

Ce credibilitate poate avea conținutul unui site de consiliere școlară și profesională care va avea ca autor un personaj condamnat penal de o primă instanță (pe 22 mai, a.c.), la 10 luni de închisoare cu executare pentru conducerea sub influența alcoolului și a unor substanțe interzise?! Mi-ați spus senin că nu era angajat al Primăriei din Sectorul 3 când a săvârșit fapta. E un punct de vedere prin care sfidați cetățenii! Cum ne sfidați și pe noi, obstrucționînd funcționarea acestei comisii care probabil că ar descoperii „competențele“ unora pe care dumneavostră îi prezentați ca mari specialiști!

Direcția bună nu este în niciun caz reprezentată de borduri roșii supraînălțate

Îmi tot spuneți, domnule primar, că am zis eu cândva că mă bucur de nerealizările dumneavoastră. Iată, în final, vă dau în scris, ca să înțelegeți exact ce am spus, căci, cum spune dictonul, verba volant, scripta manent: mă bucur ori de cîte ori planurile de risipire a banului public nu vă reușesc! Cât despre faptul că atributul „vizionar“ este în opinia dumneavoastră peiorativ, aflați că nu m-ați jignit atribuindu-mi-l. Iar dumneavoastră chiar și pentru simplu fapt că nu vă e drag termenul și nu vă doriți măcar (chiar dacă nu puteți) să fiți vizionar nu mai puteți emite pretenția să mai fiți primar al celei mai mari comunități locale din România, după Municipiul București luat în totalitate, așa cum este Sectorul 3. Pentru că, da, e nevoie de viziune, e nevoie e oameni vizionari pentru a mișca lucrurile într-o direcție bună. Iar direcția bună nu este în niciun caz reprezentată de borduri roșii supraînălțate, sau de dale de piatră așternute peste asfaltul abia turnat, sau de pergole mov cu pretența de opere de artă urbană, sau de garduri de pușcărie ridicate împrejurul locurilor de joacă pentru copii sau de câte și mai câte alte „mărețe realizări“ cu care v-ați asociat și de care locuitorii din Sectorul 3 nu vor să mai audă!

Inocențiu Voinea
Consilier local din partea Partidului Național Liberal

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.