Mariana Vizoli, noul secretar de stat de la Finanțe, incompatibilă! SURSE: Ministrul Anca Dragu știe

Dragu
Mariana Vizoli, membru în Guvernul Cioloș, sub control judiciar!

Secretarul de stat Mariana Vizoli, numită în funcție luni, 19 septembrie, de Dacian Cioloș, în locul lui Gabriel Biriș, se află în stare de incompatibilitate, ne-au mărturisit surse din Ministerul Finanțelor. Ea a încasat diverse sume de bani, în ultimii ani, participând la cursuri și seminarii organizate de firme private.

Vizoli
Vizoli a fost plătită de către societăți comerciale private, să țină cursuri contra-cost

Până la numirea în funcția de secretar de stat, Mariana Vizoli a avut funcția de director general la Direcția Generală Legislație Cod Fiscal și Reglementări Vamale  (DGLCFRV) din cadrul ministerului Finanțelor.

În calitatea sa de director în Ministerului Finanțelor, Mariana Vizoli a fost plătită, ani de-a rândul, de firme sau de asociații private, să țină mai multe prelegeri la diverse manifestări profesionale la care participarea era contra-cost. „Acest fapt o face incompatibilă deoarece legea prevede că funcţionarii publici pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Or, doamna Vizoli a prestat servicii pe baza unor contracte încheiate cu societăți comerciale care organizează cursuri de formare profesională, societăți comerciale care nu pot fi asimilate unităților de învățământ”, au declarat surse din Ministerul Finanțelor pentru Cetățeanul.net.

Precedentul: Alt director declarat incompatibil, din aceleași cauze

Aceleași surse ne-au declarat că un alt director din Ministerul Finanțelor a fost declarat deja incompatibil pentru aceleași fapte ca ale Marianei Vizoli. Într-adevăr, în 2013, Agenția Națională de Integritate l-a declarat incompatibil pe Marcel Ghiță, director general în cadrul Ministerului Finanțelor Publice (Unitatea Centrală de Armonizare pentru Auditul Public Intern) pentru aceleași fapte – „în perioada exercitării funcției publice de conducere de director general, a desfășurat, în calitate de formator, activități remunerate în domenii de activitate din sectorul privat, în baza unor contracte de prestări servicii”. 

Citiți aici comunicatul ANI prin care s-a constatat incompatibilitatea lui Ghiță Marcel, pentru același tip de activități ca acelea ale Marianei Vizoli

Constatările ANI au fost confirmate, în mai 2016, de Înalta Curte de Casație și justiție, care a respins, ca neîntemeiată, contestația directorului Ghiță Marcel.

 

Vizoli susține că activitatea contra-cost a fost didactică

Vizoli
Secretarul de stat Vizoli a declarat în avere „activități didactice” fără să menționeze însă firmele de la care a încasat sumele

Mariana Vizoli a recunoscut, pentru Cetățeanul.net că a ținut cursuri contra-cost, în mai multe rânduri, pe baza unor contracte de prestări servicii.

Vizoli susține că acestea sunt „activități didactice”, așa cum dealtfel le-a și înscris în declarațiile de avere și că nu crede că se află în stare de incompatibilitate.

Vizoli
Opinia Ministerului Finanțelor este în contradicție cu constatările ANI

La rândul său, biroul de presă al Ministerului Finanțelor ne-a comunicat o interpretare juridică potrivit căreia directorii din minister pot ține cursuri contra-cost, opinie juridică contrară constatărilor ANI și ale Înaltei Curți de Casație și Justiție!

Sursele din Ministerul Finanțelor ne-au dezvăluit că ministrul Anca Dragu ar fi fost încunoștiințată asupra incompatibilității Marianei Vizoli dar și a altor 20 de directori și șefi de serviciu. Anca Dragu ar fi ales să ignore sesizarea privind integritatea acestora. Vom reveni!

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here