SURSE PRM Sebastian Ghiță europarlamentar! El poate fi pus pe listele PRM pentru alegerile din 26 mai

Sebastian Ghiță europarlamentar
Victor Iovici a făcut un adeărat pelerinaj la Belgrad, după Ghiță

Sebastian Ghiță europarlamentar! După alianța Partidul România Mare (PRM) – Partidul România Unită PRU, parafată pe 31 ianuarie a.c., surse din interior ne-au dezvăluit posibila candidatură a lui Sebastian Ghiță pe lista PRM la europarlamentare. Dealtfel alianța a fost parafată după o mai multe vizite secrete la Belgrad făcute din ianuarie 2019 de o delegație condusă chiar de Victor Iovici, președintele PRM.

Fostul partid al lui Vadim Tudor speră ca, împreună cu Sebastian Ghiță, să recâștige electoratul naționalist din România. Ideologul PRM este renumitul politolog Mircea Popa, cunoscut drept un apropiat al geostrategului Aleksandr Dughin, consilierul neoficial al lui Vladimir Putin, președintele Rusiei.

Sebastian Ghiță europarlamentar, pe listele PRM. Bomba vine după ce Iovici l-a vizitat la Belgrad

Fost deputat PSD până în 2016, Sebastian Ghiță a încercat să obțină un nou mandat în acel an candidând pe listele PRU. Când PRU a ratat pragul minim de 5%, Ghiță a părăsit țara, vizat fiind de mai multe dosare instrumentate de procurorii DNA. A rămas însă patronul RTV și depozitarul multor informații incomode atât pentru politicieni de frunte cât și pentru oameni de top din servicii.

În prezent, Sebastian Ghiță nu mai este amenințat de niciun mandat de arestare (instanța i-a revocat, joi, ultimul mandat european de arestare) și nici nu este condamnat prin decizie judecătorească. În concluzie, este liber să vină în România, să candideze și să fie ales. Rămâne de văzut doar cum vor rezolva problema apărută după ce Biroul Electoral Central a respins aliența electorală PRM – PRU, pentru că în Registrul Partidelor Politice președinte al PRM figurează în continuare Corneliu Vadim Tudor. „Una dintre soluții ar fi ca Sebastian Ghiță să se înscrie în PRM”, ne-au spus surse din interior.

Planul a fost făcut după repetate întâlniri care au avut loc la Belgrad între Sebastian Ghiță și conducerea PRM. Una dintre acestea a avut loc pe 16 ianuarie 2019, cu două săptămâni înainte de constituirea alianței (31 ianuarie), dar au mai fost cel puțin două alte întâlniri. „A dost un adevărat pelerinaj la Belgrad în ianurie și în februarie”, au mărturisit, pentru Cetățeanul.net, surse din PRM. Oficial, președintele Victor Iovici, e evitat o discuție cu noi pe această temă.

La mai puțin de două luni, în cercurile politice se vorbește nu numai despre dorința lui Victor Iovici de a reaprinde flacăra naționalismului românesc cu ajutorul lui Ghiță, dar și despre posibilitatea ca lista candidaților PRM sau PRM-PRU pentru Parlamentul European să fie deschisă de același Sebastian Ghiță.

Ideologul PRM este prieten cu strategul lui Putin

Sebastian Ghiță europarlamentar
Ideologul PRM-PRU, Mircea Popa și prietenul său Aleksandr Dughin, strategul lui Putin

Sebastian Ghiță europarlamentar. Anunțul încheierii alianței dintre PRM-ul condus în prezent de Victor Iovici și PRU-ul condus de Bogdan Diaconu a fost însoțit și de indicarea exactă a țintei urmărite de cele două partide: ”Să ducem naționalismul românesc în Parlamentul European și să formăm o familie politică în Parlamentul European, alături de curentul naționalist european pentru a garanta că Europa nu-și va schimba planul inițial, acela de a fi o Europa unită, a națiunilor și a țărilor suverane”.

O țintă pentru atingerea căreia alianța PRM-PRU va beneficia de sfaturile cunoscutului ideolog Mircea Popa – recunoscut nu doar pe plan profesional ci și ca un apropiat al geostrategului lui Vladimir Putin, Aleksandr Dughin.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

*