Scrumbia lui Robert Negoiță. Filiera gălățeană pentru paranghelii de milioane în Sectorul 3

scrumbia lui Robert Negoiță Negoiță a cheltuit banii de învățământ Robert Negoiță vrea aqua parc

La București a apărut scrumbia lui Robert Negoiță, pe filiera gălățeană. Primarul a cheltuit banii de învățământ și cultură ai Sectorului 3 pe paranghelii în parcuri – concerte de Crăciun, de Revelion și altele asemenea. Cea mai mare felie de cașcaval i-a revenit unei firme abonate la banii publici, nu numai din București. 

Potrivit unor facturi publicate pe contul de Facebook ”Banii noștri”, Primăria Sectorului 3 a plătit în total peste 1.3 milioane lei pe tot felul de paranghelii în Parcul IOR, iar aceste cheltuieli apar în buget la capitolul ”învățământ cultură”.

Numai spectacolul de Revelion a costat peste jumătate de milion de lei, la care s-au adăugat alți 100.000 de lei pentru focul de artificii. Cu puțin timp în urmă, fuseseră organizate și evenimente de Crăciun, care au costat 39.000 de lei. Apare și o factură de 98.000 de lei, pentru ”alte evenimente dedicate Crăciunului” și lista continuă.

Și de Crăciun, și de Revelion s-a ocupat SC Forward Music Agency SRL, o firmă abonată la banii publici ai Sectorului 3 și nu numai. De menționat faptul că și Revelionul 2018 din Parcul IOR a fost organizat de aceeași firmă, singura de altfel care a depus ofertă la licitația organizată de Primăria Sectorului 3. Numai că în anul precedent Revelionul lui Negoiță a fost mai ieftin, iar SC Forward Music Agency SRL a încasat numai 263.200 de lei fără TVA, la jumătate față de factura de la Revelionul 2019.

Scrumbia lui Robert Negoiță și legătura cu Liviu Dragnea

Așa cum spuneam, SC Forward Music Agency SRL este abonată la banii publici și din alte zone ale țării. Anul trecut, la Galați a avut loc o premieră – firma fostului deputat PSD Florin Pâslaru, actual consilier al lui Liviu Dragnea (PAF Media) nu a mai câștigat licitația pentru organizarea Festivalului Scrumbiei. În toți cei 17 ani de când se organizează acest festival finanțat din bani publici, firma lui Pâslaru și-a adjudecat de fiecare dată licitația.

Ei bine, firma care a câștigat Festivalul Scrumbiei 2018 se numește Forward Music Agency SRL București. Este aceeași firmă care a câștigat și organizarea manifestărilor Zilele Galațiului 2017 și Poveste de Iarnă 2017, din postura de unic participant la licitație.

Mai mult, atât la Poveste de Iarnă, cât și la Festivalul Scrumbiei firma Forward Music Agency a depus oferte cu numai 600 și, respectiv, 4 lei mai mici decât prețul cerut de Primăria Galați, de parcă ar fi știut că va fi singura firmă înscrisă în cursă și că nu va veni nimeni cu un preț mai mic decât al ei, notează jurnaliștii de la Alternativa, jurnalism fără mogul.

De exemplu, la Poveste de Iarnă 2017, Primăria Galați a anunțat că oferă 200.000 de lei pentru organizarea evenimentului, iar firma din București a câștigat cu o ofertă de 199.401 lei (cu numai 600 de lei mai puțin). Apoi, la Festivalul Scrumbiei 2018, situația a frizat ridicolul, din moment ce Primăria Galați a precizat că este dispusă să ofere maximum 120.000 de lei, iar firma Forward Music Agency a obținut contractul cu suma de 119.996 de lei (cu 4 lei mai puțin decât oferta avansată de Primărie). Și așa a apărut la București scrumbia lui Robert Negoiță.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

*