SCANDALOS! SRI i-a făcut Securității monument în Cimitirul Eroilor din Pitești cu binecuvântarea ÎPS Calinic. VIDEO!

Foto: captura video
Foto: captura video

La 32 de ani de când poporul român a dat mii de jertfe pentru ca regimul comunist și Securitatea, brațul lui înarmat, să dispară, Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Serviciul Român de Informaţii (ACMRR-SRI), condusă de fostul ofiţer de securitate şi şef al SRI Argeş, col.(r) Dumitru Șovar, a dezvelit miercuri, într-un cimitir din Pitești, un monument dedicat „eroilor” Securităţii.

Monumentul, de care SRI nu avea cum să nu știe, este „închinat militarilor care au activat pe „frontul nevăzut” în activitatea de apărare a valorilor fundamentale ale României, citează argespress.ro pe cei prezenți acolo, care ar mai fi spus că „ei sunt nu numai eroii de pe «frontul nevăzut», dar și eroii «tăcuți», ei au folosit arma informației pentru a opri și contracara amenințările la adresa națiunii române”.

„Pentru a aduce cu un pas mai departe soarta acestor instituții”

„Serviciile de informații au cerut multe jertfe generațiilor care au precedat și vor mai cere încă. Ele însă nu au putut oferi și nu vor oferi niciodată vreo favoare a recunoștinței celor sortiți să poarte povara acestor grele misiuni.  E lung șirul celor care au sacrificat zeci de ani, de zile și de nopți și au depus un imens capital de străduință pentru a aduce cu un pas mai departe soarta acestor instituții”, a mai spus Dumitru Șovar, potrivit sursei citate.

Au fost de față cadre militare în rezervă ale SRI, SIE și ale Direcției de Informații Militare din mai multe județe ale țării, reprezentanți ai asociațiilor de rezerviști ai MApN, MAI, precum și membri ai Asociației ”Cultul Eroilor Regina Maria”, scrie jurnaluldearges.ro.

Troița-monument, creată, cu binecuvântarea ÎPS Calinic, arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, de meșter popular Ion Rodoș, din Nucșoara (culmea nesimțirii!), la inițiativa colonelului în rezervă Dumitru Șovar, președinte al Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere (ACMRR) din Argeș, mai notează publicația.

Monumentul se află în Cimitirul Eroilor din Piteşti, oraşul în care s-a petrecut „reeducarea” din pușcăriile comuniste, una cele mai mari crime ale Poliţiei Politice bolșevice din România.

În imagini apar doi militari care par a face parte din trupele SRI! Așteptăm precizări din partea Serviciului de Informații condus de Eduard Hellvig.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here