SCANDALOS! O angajată a lagărului unde se maltratau copiii a fost promovată șef al Centrului Istru

Istru
La Centrul Istru au fost demiși doar „pălmașii”

Șeful Direcției de Asistență Socială sector 6, Marius Lăcătuș, „locotenentul” lui Rareș Mănescu, a promovat-o pe angajata care organiza activitatea centrului unde copiii erau legați cu fularul de clanța ușii.

Istru
La Centrul Istru au fost demiși doar „pălmașii”
Istru
Irina Porumboiu, angajata care se ocupa de organizarea și planificarea programului copiilor din căsuțele de tip familial, unde a fost legat copilul cu dizabilităţi, a fost avansată director al Centrului

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului sector 6,condusă de Marius Lăcătuș, considerat un apropiat al edilului Rareș Mănescu, ascunde sub preș scandalul de proporţii care a izbucnit la Complexul de Servicii Sociale Istru unde un tânăr cu dizabilităţi a fost legat de uşa unei case pe motiv că a fost agresiv.

Irina Porumboiu, angajata Complexului de Servicii Sociale Istru care se ocupă de organizarea și planificarea programului copiilor din căsuțele de tip familial, unde un copil cu dizabilităţi a fost legat, pe motiv că a fost agresiv, a fost promovată de conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6. Principala atribuție a Irinei Porumboiu, conform fișei postului, este coordonarea activității Căsuțelor de Tip Familial, din cadrul CSS Istru.

Irina Porumboiu nu a fost anchetată după incident

După incidentul din 13 iulie, conducerea Direcției de Asistență Socială a decis ca trei infirmiere și un cadru medical să fie date afară pentru rele tratamente. În schimb, Irina Porumboiu, coordonatorul căsuțelor de tip familial, a fost promovată în funcția de șef Complex Servicii Sociale Istru.

Așa s-a ajuns ca, la numai două zile după ce Primăria Sectorului 6 publica rezultatele anchetei disciplinare din cadrul DGASPC, Irina Porumboiu să semneze documente în calitate de șef centru delegat, alături de directorul executiv Nicolae Gorunescu și directorul general adjunct Gabriela Schmutzer. Surse autorizate ne-au declarat că Irina Porumboiu nu a fost convocată la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 pentru a explica de ce a fost legat acel tânăr de clanța ușii. Mai mult, marți, 21 iulie, Irina Porumboiu a semnat documente în calitate de șef CSS „Istru” (facsimil).

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here