Scandal la PMP Sector 6, se cere ajutorul lui Băsescu. Florescu, acuzat că a luat filiala ”pe persoană fizică”

scandal la PMP Sector 6 Florescu

Un imens scandal la PMP Sector 6 a izbucnit recent, iar președintele Ștefan Florescu, fost candidat independent la primăria de sector, este acuzat că a acaparat filiala ”pe persoană fizică”. Mai mulți membri ai filialei reclamă nepotismul promovat de Florescu și cer ajutorul președintelui de onoare al partidului, Traian Băsescu.

Într-o moțiune inițiată de patru membri ai filialei – Ion Brebenel, Călin Tudose, Răzvan Pisoschi și Luminița Grigorescu – și adresată președintelui PMP, Eugen Tomac, președintelui de onoare, Traian Băsescu, și celorlalte foruri de conducere ale partidului se dezvăluie modul discreționar în care Ștefan Florescu conduce Filiala Sector 6 a partidului.scandal la PMP Sector 6

Acesta a fost ales în luna aprilie a acestui an președinte al filialei, iar imediat ”a început un proces agresiv și distructiv al Filialei Sector 6”, după cum se arată în moțiunea menționată. ”În fapt, domnul Președinte Ștefan Florescu a început sistematic eliminarea din Filială precum și revocarea abuzivă, nestatutară și neregulamentară din funcții a membrilor pe care dumnealui i-a considerat periculoși pentru propria persoană”, susțin semnatarii documentului.

Organizația de Tineret, care a fost înființată la presiunile făcute de Ștefan Florescu, a fost ulterior dizolvată, după ce s-au constatat disfuncționalități în funcționarea acesteia. A fost desemnat un președinte interimar, iar alegerile trebuia să aibă loc pe 3 decembrie, lucru care însă nu s-a întâmplat.

În acest scandal la PMP Sector 6 intervin și problemele de la Organizația de Femei. Aceasta a fost înființată în urmă cu două luni și ulterior desființată, în urma presiunilor exercitate de Florescu, susțin semnatarii moțiunii.

Scandal la PMP Sector 6. Florescu a cooptat la fundația sa un liberal din Videle

În continuare, aceștia fac referire la modul în care Ștefan Florescu conduce fundația sa, împreună cu un liberal din Videle, orașul premierului Viorica Dăncilă.

”Facem parte dintr-un partid politic, suntem o Filială de sector și avem responsabilitatea de a promova atât programul politic cât și proiectele Partidului Mișcarea Populară cu care ne mândrim. Dar pentru președintele Florescu a fost mai importantă o campanie condusă pe persoană fizică și în numele Fundației personale (unde paradoxal vicepreședinte al Fundației este președintele Partidului Național Liberal Filiala Videle, domnul Adrian Carabet), folosindu-se, sub aceeași presiune, de care am făcut vorbire anterior, de resursa umană și financiară a Filialei Sector 6, astfel derulându-se, până în prezent, două campanii așa-zis umanitare”, se mai arată în Moțiune.

Scandal la PMP Sector 6. Florescu îi revocă după bunul plac pe membrii Consiliului Executiv

Membrii Consiliului Executiv al Filialei Sector 6 sunt numiți și revocați după bunul plac al lui Ștefan Florescu, spun contestatarii săi.

După Conferința de alegeri a membrilor Consiliului Executiv, din acest for de conducere făceau parte 31 de persoane. În prezent însă, doar 14 dintre aceștia mai au statutul de ”ales”, restul fiind revocați din funcții de către Florescu, se arată în Moțiunea care dă în vileag acest scandal la PMP Sector 6.

”Mare parte dintre actualii membri nou numiți ai Consiliului Executiv de sector sunt afini ai domnului președinte, oameni care nu au domiciliul în Sectorul 6, oameni care nu au ajutat și care nu ajută Filiala Sectorului 6, singurul lor rol fiind acela de a-i oferi domnului președinte Florescu o majoritate confortabilă, în cazul unui vot în cadrul ședințelor Consiliului Executiv de sector”, se arată în documentul citat.

În consecință, semnatarii solicită dizolvarea Filialei Sector 6 a PMP și numirea unui nou președinte interimar în locul lui Ștefan Florescu. Este interesant de văzut cum se va soluționa acest scandal la PMP Sector 6.

LĂSAȚI UN MESAJ