Sacoul de chelner sau cum l-au abandonat serviciile pe Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Este prea bine cunoscut fenomenul mioritic prin care structurile de informații încep să nu mai fie la fel de obediente pe finalul mandatului șefului lor suprem, adică Președintele României, și fructifică la maximum fereastra de oportunitate până la instalarea unui nou șef al statului.

În vremea lui Traian Băsescu, semnalul a venit cu aproape doi ani și jumătate înainte de finalizarea celui de-al doilea mandat, în iunie 2014, când DNA l-a arestat pe Mircea Băsescu. Moment în care fostul președinte a înțeles exact ceea ce i se întâmplă și s-a conformat, alegând să nu își susțină fratele, cu celebra replică de Hollywood: „Între nevoia de consolidare a justiţiei şi reflexul firesc de a-ţi apăra fratele aleg consolidarea justiţiei”.

În cazul lui Klaus Iohannis, fiind vorba de un președinte mult mai slab, e limpede de înțeles că „abandonul serviciilor” a venit mult mai repede ca în cazul lui Traian Băsescu. Iar acest semnal poate fi episodul de la Ziua Marinei când Președintele României a fost lăsat să se îmbrace efectiv ca un chelner. Ceea ce nu este o întâmplare! Amintiți-vă aceeași Zi a Marinei din 2018, când Președintele României făcea deliciul rețelelor de socializare cu o ținută modernă și o atitudine desprinsă din Terminator 2. Să-și fi pierdut subit bunul gust doamna consilier prezidențial Delia Dinu? Puțin probabil.

Și nu doar că a apărut în această ipostază ridicolă de chelner, dar nici serviciile nu s-au mai ocupat ca acest mesaj să nu se propage cu viteza luminii în absolut toată mass-media românească. Deci nu l-au mai apărat de ridicol, așa cum au făcut în alte situații.

Cu toate acestea, „sacoul de chelner” vine să confirme o situație mult mai gravă și mai concretă în care serviciile l-au lăsat pe Klaus Iohannis să se ducă la fund: ipostaza cordială cu Florin Cîțu. Pentru că, pe lângă structurile proprii de analiză și înțelegere a evenimentelor publice, serviciile apelează și la opiniile avizate ale jucătorilor și vorbăreților de la tv și online. Este lesne de înțeles că, chiar dacă analizele lor ar fi dat rateu (ceea ce e puțin probabil), sursele externe le-ar fi conturat faptul că Florin Cîțu este mort din punct de vedere politic, iar scandalul dosarului penal din SUA se va prelungi până când acesta va fi catapultat de la Palatul Victoria.

Niciun alt lider politic nu s-a afișat lângă Florin Cîțu de la izbucnirea scandalului până acum, fiindcă toți știu că se duce în jos ca o piatra de moară. Ori să îl lași pe Președintele României să apară la cel mai titrat eveniment al momentului lângă „un zombie politic” arată foarte clar că Klaus Iohannis este complet neasistat și abandonat, iar de aici înainte toate opțiunile sunt pe masă, inclusiv suspendarea!

PS. Sau poate rolurile erau inversate și fix „zombie-ul politic” a fost cel care i-a cerut imperativ lui Klaus Iohannis să fie prezent la Ziua Marinei, crezând că astfel se va salva. Oricât de absurd pare acest detaliu, dar Iohannis are și el „greșelile tinereții” și, se pare, că una dintre acestea a ajuns direct în mâna lui Cîțu.

CITEȘTE ȘI Amantlâcuri din Justiție. „Tudoran a vrut să-mi pună pirostriile cu judecătoarea Arghir”

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here