S.N. Radiocomunicații a lăsat mut Radio România

Radio România Actualități

Când încă nu se uscase cerneala pe articolul nostru „Radio România, bruiat de paraziții de la S.N. Radiocomunicații” despre devalizarea SNR-RADIOCOM SA de către directorul general de facto Silviu Radu, consilier personal al directorului general de jure Dragoș Lucian Preda, realitatea din teren ne-a dat dreptate.

Concret, miercuri, 9 februarie 2022, Societatea Română de Radiodifuziune (SRR), prin sistemul de monitorizare al frecventelor, a sesizat o defecțiune majoră la emițătorul din stația SNR de la Herastrău.

Cel mai important post de radio, Radio România Actualități, nu a putut fi receptionat în toată zona de acoperire a municipiului București și împrejurimile acestuia, județele Giurgiu și Ilfov. București FM, Radio România Muzical și Radio România Cultural sunt alte programe radio importante care au fost afectate.

Perioada de nefuncționalitate a emisiei în intervalul orar 11:11 – 11:22 (o durată imensă de întrerupere în zona broadcast-ului, unde și o întârziere de câteva zeci de milisecunde este de neconceput), drept pentru care emisia celor mai importante programe românești de radio au fost grav afectate.

Societatea Română de Radio fluieră a pagubă

În ultimele luni, de când la cârma RADIOCOM a ajuns cuplul Dragoș Preda – Silviu Radu, Societatea Română de Radiodifuziune și-a arătat, repetat, nemulțumirea că posturile de radio publice cu acoperire națională, cu o audiență uriașă, sunt des afectate de problemele tehnice ale emisiei cauzate de Societatea Națională de Radiocomunicații.

Noua conducere a SNR, în loc să se focuseze pe rezolvarea problemelor serviciilor de comunicații, în special pe înlocuirea parcului de echipamente învechite și defecte, își îndreaptă atentia exclusiv pe achiziții arbitrare, de natură imobiliară și fără nici o legătură cu obiectul de activitate al instituției.

Menționăm că, nici până în acest moment, noua conducere a Societății Naționale de Radiocomunicații nu a prezentat un răspuns tehnic la cele sesizate de către reprezentantii Societății Române de Radiodifuziune, deși au fost nenumărate insistențe telefonice directe către Dragoș Preda și Silviu Radu.

Agentul 009 tună și fulgeră

Deși Radio România este clientul care încă mai ține în viață Radiocom, conducătorilor Silviu Radu și Dragos Preda numai de rezolvarea problemei de la releul din Herăstrău nu le păsa miercuri.

Silviu Radu, acest agent 009 al României – așa cum se definește singur de față cu angajații Radiocom (probabil pentru ca 007 e prea puțin pentru el), tuna și fulgera pe holurile și birourile instituției amenințând că-i va depista pe angajații care ne-au furnizat datele despre cum se devalizează SNR.

Joi, tot într-o criză de nervi, lovind cu pumnul în masă, Silviu Radu a rostit cuvântul sabotaj, la adresa sa și a lui Dragoș Preda, anunțând public ca îi va „decapita” cu propria lui mână pe „trădători”, ne-au spus cei din urmă.

În ciuda războinicului și răzbunătorului consilier personal, sursele noastre ne-au transmis că cele trei emițătoare FM din stația Radiocom Herăstrău se apropie de 20 de ani vechime, si, evident, corifeii Silviu Radu și Dragos Preda nu au întreprins nimic ca să inițieze măcar procedura de înlocuire a acestora.

Radio România – Pac, la Parlament

Societatea Româna de Radiodifuziune are obligația să transmită un raport către Parlamentul României și să sesizeze imediat orice întrerupere a semnalului și a emisiei pentru orice program radio.

Așadar, parlamentarii vor afla direct că SNR nu dorește să realizeze retehnologizarea tuturor emițătorilor vechi și depașiți tehnologic și a accesoriilor acestora, din toate stațiile deservite de această Societate de interes Național și se axează doar pe achiziții de lucrări de constructii și consultanță. Acum rămâne să afle parlamentarii dacă șefii Radiocom au binecuvântarea SIE și a altor servicii românești de informații așa cum se laudă chiar ei prin interiorul societății.

Citește și EXCLUSIV Radio România, bruiat de paraziții de la S.N. Radiocomunicații

Scriam miercuri de boicotul tacit pe care Radiocom îl practică față de cel mai important client al său, Societatea Română de Radiodifuziune SA, prin refuzul constant de a retehnologiza emițătorii vechi de aproape 20 de ani, si de faptul că-și canalizează aproape tot bugetul investițional pe 2022-2023 către instalări de termopane, refaceri de fațade, tuns iarba, renovări de piscine  și „consultanță în construcții”, atribuite, pe cât se poate, fără licitatie si direct către firmele din anturajul lui Silviu Radu, după cum a apărut în presă.

Tot legat de boicotarea constantă a Radioului public, amintim că emițătorul de unde medii (AM) vechi de aproximtiv 25 de ani de la Valul lui Traian, care deservește aproape 30% din teritoriul României, este nefuncțional de peste un an de zile.

Similar și emițătoarele de unde scurte (US), vechi și ele de 16 ani, si antenele corespunzătoare (dedicate pentru Radio România Internațional) functioneaza la 40% din capacitate și 40% din acoperire.

Evident, Silviu Radu si Dragoș Preda nu au prioritizat aceste activități esențiale pentru funcționarea instituției, iar dacă ne uităm pe bugetul și cheltuielile de anul trecut, doar „consultanta și expertiza in construcții” pentru înlocuirile de termopane, refaceri de fațade și renovari atribuită firmelor Construct Team Project si GEVA Consult ar fi acoperit în mare măsură cheltuielile de înlocuire a emițătorilor defecți.

Despre relatia RADIOCOM cu Televiziunea Română vom reveni cu informații cât de curând.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.