VIDEO Românii din diaspora, jigniți de un preot: „Cei care pleacă sunt pleavă”

Din nou românii din diasporă, frații, tații, surorile, mamele romînilor rămași acasă sunt jigniți de un preot din România care spune despre ei că, „Cei care pleacă sunt pleavă”.

FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa) a sesizat în cursul zilei de astăzi Consiliul Național Pentru Combaterea Discriminării, în cazul preotului Ion Croitoru, care într-un discurs public, i-a numit pe românii din diaspora „pleavă”.

Prezent la o întâlnire culturala în localitatea Corod, preotul a mai afirmat că plecarea românilor în afara țării nu ar fi  o mare pierdere pentru România  pentru că cei din Diaspora ar fi oameni de proastă calitate.

Este inacceptabil ca fețele bisericești, care ar trebui să propovăduiască  pacea și buna înțelegere între oameni, să incite în mod iresponsabil la ură și la xenofobie. Credem că rolul preoților este mai degrabă de a păstorii cu blândețe obștea, de a se îngriji de nevoile orfanilor și ale văduvelor, decât a se transforma în agitatori politici.

Preotul jignește românii din diasporă

„Cerem Patriarhiei Române să precizeze de urgență dacă se delimitează de aceste declarații publice și să comunice  măsurile concrete pe care le va lua în acest caz. Menționăm că în afara țării locuiesc peste 5 milioane de români care, de cele mai multe ori, sunt foarte apreciați pentru hărnicia și omenia lor”, spun cei de la FADERE.

Era de așteptat ca înregistrarea cu jignirile preotului să atragă rumoare precum și nenumărate critici

„Numărul românilor din diaspora care nu doresc să se mai întoarcă în țară este într-o creștere alarmantă, iar România pierde enorm din cauza acestui fenomen. Cea mai mare bogăție a unui popor sunt oamenii, aceasta este adevărata bogăție. Astăzi, un sfert din populație a părăsit țara. Această pierdere este mai îngrozitoare decât s-a pierdut în cele două războaie mondiale, la un loc. Din păcate, declarații necugetate și rău intenționate ca ale acestui preot, nu fac decât să adâncească și mai mult rănile deja existente”, a declarat Daniel Țecu, președintele FADERE.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here