Robert Negoiță șterge cu buretele 70 milioane de lei din datoria Rosal către Primăria Sectorului 3

datoria Rosal către Primăria Sectorului 3

Primarul Robert Negoiță a șters pur și simplu cu buretele 70 milioane de lei din datoria Rosal către Primăria Sectorului 3, prin aprobarea de către Consiliul Local a actelor adiționale încheiate în ultimii ani între Primărie și firma fondată de Silviu Prigoană.

Curtea de Conturi a sesizat în 2016  faptul că Primăria trebuie să recupereze de la Rosal suma de 148 milioane lei, plătită pe baza actelor adiționale pentru serviciile efectuate, deoarece acestea nu au fost aprobate în Consiliul Local, deci ar fi plăți nelegale.

CITEȘTE și Curtea de Conturi: Robert Negoiţă şi Andrei Chiliman, plăţi nejustificate către Rosal şi Romprest

S-a recuperat doar jumătate din datoria Rosal către Primăria Sectorului 3, însă prin aprobarea actelor adiționale în Consiliul Local, compania scapă de plata celeilalte jumătăți,  a explicat primarul Robert Negoiță.  Pe 14 septembrie Rosal a încheiat contractul cu Primăria Sector 3 iar activitatea de salubrizare a fost preluată de instituție.

Hotărârea a fost aprobată cu condiția că Rosal să nu mai aibă nicio pretenție financiară în ceea ce privește contractul încheiat cu Primăria Sector 3, informează HotNews.

”Se ia act de încetarea și se ratifică Contractul pentru achiziția serviciului de salubritate în Sectorul 3, înregistrat cu nr. 24165/09.11.1999 modificat și completat prin Actele Adiționale nr. 1-54, potrivit sentinței Civile nr. 27774/28.10.2015 pronunțată de Curtea de apel București în dosarul nr. 6228/2/2010, irevocabilă prin Decizia nr. 2578/14.06.2018 pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție”, se arată în hotărârea adoptată.  Proiectul a fost pus pe ordinea de zi suplimentară.

În cadrul ședinței de Consiliu Local s-a aprobat un amendament prin Rosal renunță la orice alte pretenții financiare, în proiectul de hotărâre existând și o scrisoare de la Rosal în acest sens. ”Discutăm despre un Raport al Curții de Conturi de acum doi ani în care ne spuneau că nu am trecut prin Consiliu schimbarea de frecvențe și din această cauză Rosal trebuie să dea sumele înapoi. Nu a contestat Curtea de Conturi prestația, ci doar pe partea administrativă, juridică. Putem să mergem într-un conflict juridic, dar nu știm ce va ieși și ce va decide judecătorul. Noi am recuperat o parte semnificativă din bani, Curtea de Conturi să înțeleg că este în regulă cu această Hotărâre și o să și stingem acel punct din raportul Curții de Conturi. Vrem să ne asigurăm că nu riscăm vreodată că Rosal să emită vreo pretenție la sumele reținute. Rosal a avut un comportament cât se poate de neprincipial cu Primăria Sector 3, dar că în evaluarea mea ar fi bine să închidem această chestiune pentru a nu întra într-un proces incert. Cred că este un plus pentru Primăria Sector 3 să închidem această speță”, a declarat primarul Robert Negoiță în timpul ședinței de Consiliu Local Sector 3 de pe 30 octombrie 2018, când s-a aprobat proiectul de hotărâre pentru renunțarea la datoria Rosal către Primăria Sectorului 3.

Datoria Rosal către Primăria Sectorului 3 trebuia recuperată integral, susține USR

Liviu Mălureanu, consilier USR Sector 3, este de părere că acesta este un cadou făcut firmei Rosal. ”Conform aparatului de specialitate din Primărie, s-a recuperat doar jumătate din suma de 148 milioane lei datorată de Rosal către Primăria Sector 3. Prin hotărârea aprobată marți în Consiliu, Primăria renunță de facto la cealaltă jumătate. Practic, un cadou făcut celor de la Rosal de Robert Negoiță, bani care ar fi putut fi folosiți pentru consolidarea în caz de cutremur a școlilor și grădinițelor din sector. În războiul dintre primar și Rosal, singurii care au pierdut au fost cetățenii”, a declarat Liviu Mălureanu pentru HotNews.ro.

El a spus că actul adițional prin care s-a modificat contractul încheiat cu Rosal și care a făcut obiectul deciziei Curții de Conturi a fost semnat chiar de Robert Negoiță, fără să fie trecut prin Consiliul Local.

CITEȘTE și Curățenie Penală! Primarul Negoiță face salubritate fără licență în Sectorul 3

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here