Mita electorală PSD-PNL „20.000 de sacoșe” a eșuat! Robert Negoiță nu a mai propus hotărârea

Robert Negoiță
Cristian Petrescu l-a făcut pe Negoiță să renunțe la  acordarea de mită electorală

În urma dezvăluirilor făcute ieri de presă, legate de mita electorală (creșterea, cu 20.000, a numărului de persoane care să primească ajutoare în alimente) pe care primarul Robert Negoiță și consilierii PSD+PNL+ALDE se pregăteau să o aprobe în ședința de Consiliu Local de pe 20 aprilie, aceștia nu s-au mai prezentat la ședință, care nu a mai avut loc, din lipsă de cvorum.
Ulterior a fost convocată o nouă ședință, pentru luni, 25 aprilie, iar proiectul de hotărâre pentru cele „20.000 de sacoșe” electorale nu a mai fost pus pe ordinea de zi. „Le-a fost frică să o mai facă”, ne-au spus surse din Consiliul local.

Cristian Petrescu a dezvăluit afacerea

Robert Negoiță
Raportul de specialitate în care Negoiță constată că a crescut numărul săracilor (cere votează), la două zile după ce a anunțat că Sectorul 3 este „cel mai performant”

Cristian Petrescu, candidatul PMP la Primăria de sector, cel care a și dezvăluit public încercarea de mită electorală amenințase cu proteste de stradă. „Dacă Robert Negoiță va pune din nou proiectul pe ordinea de zi a ședinței viitoare, PMP Sector 3 va organiza un protest de stradă, la care va chema toți bucureștenii care s-au săturat să îndure umilința la care sunt supuși de primarii infractori”, a amenințat Cristian Petrescu.

Propunerea de mită electorală, în prag de campanie, din fondurile publice gestionate de Primăria Sectorului 3 a fost dezvăluită de Cristian Petrescu, liderul PMP. „Primarul Negoiță vrea să cumpere voturi de la 55.000 de persoane și familii cu ajutoare sociale. Practic, Robert Negoiță și consilierii PSD-PNL vor să „cumpere” voturile de la aproape 35% din populația Sectorului 3 (la recensământul din 2011, erau aproximativ 153.000 de gospodării în Sectorul 3, în proiectul de hotărâre sunt amintite 55.000 de persoane și familii ca beneficiari)”, a reacționat candidatul PMP la Primărie. Măcar să avem bunul simț să acordăm ajutoarele când are lumea nevoie de ele, nu când au ei nevoie de voturi, și să nu se mai laude cu performanțele din Sectorul 3 când 55.000 de persoane și familii sunt la limita sărăciei…”, a adăugat Cristian Petrescu.

Încă un blat PNL-PSD?

Robert Negoiță
Candidatul PNL, Florin Vasile, nu a reacționat, încă, la tentativa de mită electorală a lui Robert Negoiță

În mod cu totul neașteptat, candidatul PNL Ștefan-Florin Vasile, nu a avut nicio reacție publică față de operațiunea „20.000 de sacoșe”. Altă dată un critic înverșunat al abuzurilor administrației lui Negoiță, dar și specialist în probleme de asistență socială, Florin Vasile a tăcut mâlc la tentativa de mită electorală.

Cum oficial, unul dintre motivele pentru care PNL l-a desemnat drept candidat la Primărie este tocmai atitutdinea sa dură față de încălcările legislației de către administrația Negoiță, tăcerea sa publică față de cazul de mai sus alimentează scenariul unui nou blat PNL – PSD la sectorul 3.

Florin Vasile nu a putut fi contactat pentru a explica de ce a păstrat tăcerea asupra scandalului „20.000 de sacoșe”. Vom publica punctul de vedere al acestuia după ce ne va fi remis.

LĂSAȚI UN MESAJ