Gabriela Firea pleacă cu coada-ntre picioare din Piața Victoriei, dar „mârâie” la protestatarii #rezist

intervenția Jandarmeriei în Piaţa Victoriei

După ce s-a lovit de protestul manifestanților #rezist, într-un final primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat sâmbătă după amiază că în Piața Victoriei nu va mai fi organizat niciun târg de Crăciun.

Edilul a spus, într-un comunicat de presă, că a luat decizia de a muta Festivalul de colinde și Târgul de Crăciun într-un alt loc și susține că spațiul public este al tuturor, nu poate fi „rezervat” unui grup constituit ad-hoc sau, dimpotrivă, bine organizat.

„Am constatat cu amărăciune faptul că un eveniment aprobat conform legii de către Primăria Capitalei este în imposibilitatea de a se desfășura, din cauza unor protestatari agresivi verbal și fizic, care au pătruns ilegal în perimetrul delimitat și rezervat pentru organizarea Festivalului de colinde. Constat că, de astăzi, putem marca începutul unei perioade în care Constituția României și legile țării sunt călcate în picioare fără ca instituțiile centrale ale statului să reacționeze. Asta înseamnă începutul anarhiei. Dacă azi a fost împiedicată Primăria Capitalei să organizeze legal un eveniment într-un spațiu public ce aparține tuturor bucureștenilor, mâine se pot întâmpla evenimente similare la Administrația Prezidențială, la Parlament, la alte instituții publice care îi reprezintă pe toți cetățenii, indiferent de apartenența politică, criterii de gen, convingeri politice, categorie socială, sau rasa. (…) Am luat decizia de a muta Festivalul de colinde și târgul de Crăciun într-o altă locație, dar acest lucru nu rezolvă problema de fond. Legea a fost încălcată, un bărbat a fost bătut de un protestatar ilegal, oamenii legii au fost agresați fizic și verbal, bunuri publice au fost distruse. Cei care au încălcat legea vor răspunde pentru asta, atât civil cât și penal”, a scris primarul.

Gabriela Firea a spus că există o legislație clară cu privire la adunările publice, iar „respectarea acestei legislații este obligatorie” atât pentru cetățeni, cât și pentru instituțiile care au atribuții în menținerea sau restabilirea ordinii publice. „Cei care azi nu iau atitudine sunt responsabili pentru recrudescența unor astfel de violențe. Nu este vorba doar despre mine, ca primar general, ci despre climatul de insecuritate care se instaurează în Capitala României și consecințele nerespectării legii în țara noastră. Îi asigur pe bucureșteni că au în mine un reprezentant care va respecta ceas de ceas Constituția și legile țării, le va apăra tuturor drepturile și interesele legitime, și va lupa pentru că Bucureștiul să fie într-adevăr o capitală europeană, din toate puncte de vedere. În această ordine de idei, nu voi mai tolera niciun fel de abatere de la litera legii în ce privește manifestațiile publice. Oricine este liber să protesteze, dar organizatorii manifestațiilor trebuie să-și asume responsabilitatea”, a mai afirmat Firea.

CITEȘTE și VIDEO ȘOCANT Ciocniri între protestatarii #rezist, jandarmi și oamenii Primăriei în Piața Victoriei

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here