Românii, furați cu repartitoarele

repartitoarele

Repartitoarele. 11 firme din țară care activează în domeniul repartitoarelor de căldură au fost amendate de Consiliul Concurenței cu aproape 800.000 de euro. Acum, practicile au fost reluate, ne-au informat surse din piață.

La sfârșitul anului 2017, după 9 ani de anchete, președintele Consiliul Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a anunțat că 11 companii şi-au împărţit ilegal piaţa pentru repartitoarele de căldură din România.

Ele au decis să nu se concureze și au stabilit să acţioneze – una, pe o zonă din ţară, alta – pe altă zonă din ţară și au fixat tarifele pe care le percepeau de la populație pentru furnizarea de repartitoare, dar şi a serviciilor de citire a contoarelor.

repartitoarele
Între firmele amendate se numără o parte dintre liderii de piață – precum Elsaco Brunata (firmă parte a grupului Elsaco, patronat, în trecut, de Valeriu Iftime, președintele FC Botoșani)

Între firmele amendate se numără o parte dintre liderii de piață – Ista Romania, Techem Energy Services și Elsaco Brunata (firmă parte a grupului Elsaco, patronat, în trecut, de Valeriu Iftime (foto), președintele FC Botoșani) dar și alte firme mai mici. „Practic, Elsaco Brunata şi Techem Energy Services au pus la dispoziţia celor şapte parteneri software-ul de calcul al costului pentru încălzire şi au stabilit totodată tariful pentru serviciul de citire şi repartizare a costurilor pe care urmau să îl plătească consumatorii.

Astfel, stabilirea tarifelor a vizat eliminarea concurenţei prin preţ şi creşterea tarifelor practicate în raport cu clienţii finali”, a informat Consiliul Concurenței.

Companiile Ista Romania şi Elsaco Brunata au recunoscut participarea la înţelegerea anticoncurenţială şi au beneficiat de o reducere a amenzii de 15%.

După amenda de la Consiliul Concurenței, practicile anticoncurențiale ar fi fost reluate, sub alte forme, susțin surse din piață. Mai mult, sunt clienți care acuză faptul că ar exista neconformități la produse, dar și publicitate înșelătoare.

Vom reveni cu detalii spectaculoase!

LĂSAȚI UN MESAJ

*