Remaniere guvernamentală. Dacian Cioloș a „zburat” patru miniștri din Cabinet

Aeroportul Otopeni, Oferta de guvernare, candidatul PLUS la Primăria Capitalei Cioloș, părăsit a doua oară într-o săptămână

Premierul Dacian Cioloș a anunțat marți o nouă remaniere guvernamentală. Miniștrii de la Transporturi, Dan Costescu, Comunicații, Marius Bostan, Educație, Adrian Curaj, și ministrul delegat pentru relația cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, au fost schimbați din funcție.

„După o perioadă de pregătire, Guvernul intră într-o etapă nouă, aceea a livrării rezultatelor. (…) Am decis astăzi să operez câteva schimbări în Guvern. (…) Vreau să mulțumesc domnilor miniștri Adrian Curaj, Dan Costescu, Marius Bostan și Dan Stoenescu”, a declarat Cioloș la Palatul Victoria.

Premierul a mai anunțat că la această remaniere guvernamentală la Educație îl va propune miercuri pe Marius Dumitru, la Transporturi pe Sorin Bușe, la Departamentul pentru relațiile cu românii de pretutindeni pe Maria Ligor, iar la Ministerul Comunicațiilor va fi numit interimar șeful Cancelariei premierului, Dragoș Tudorache.

În ceea ce-l privește pe Sorin Bușe, interesant este faptul că el a refuzat să preia conducerea companiei aviatice naționale Tarom, deoarece nu a fost mulțumit de salariu, dar nu a avut rezerve să preia funcția de ministru, remuneartă mult mai slab.

Timp de cinci ani de zile, Sorin Buşe a fost director general al Renault Technologie Roumanie. Anterior, în perioada 1995-2008, Sorin Buşe a lucrat la Toyota, unde a ocupat diferite funcţii, ajungând în final director general Toyota Motor Manufacturing Canada, cu responsabilitatea deschiderii operaţiunilor industriale în fabrica greenfield din Woodstock, Ontario. Din anul 2008 lucrează în Grupul Renault, unde a fost implicat în strategia Renault în Rusia, iar din iulie 2009 a devenit director executiv adjunct al Renault Technologie Roumanie.

Sorin Buşe s-a născut în 1960 la Bucureşti şi a absolvit Universitatea Politehnică Bucureşti, Facultatea Tehnologia Construcţiilor de Maşini în anul 1985. În perioada 1985-1990 a lucrat în cadrul întreprinderii Electronica din Bucureşti în domeniul proiectării SDV. În anul 1990 a emigrat în Canada, iar timp de cinci ani a fost director de proiect şi director tehnic în industria auto, lucrând pentru furnizori ai companiilor General Motors, Honda, Chrysler, Mitsubishi, Suzuki, Mercedes.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here