Remaniere 2018. Ministrul pe care nu îl prinde paltonul la Guvern

remaniere 2018
Pe Natalia Intotero nu o prinde paltonul la Palatul Victoria

Remaniere 2018. Surse apropiate conducerii PSD ne-au informat că primul ministru vizat de viitoarea remaniere a Guvernului, în afară de „puciștii” care au încercat răsturnarea lui Liviu Dragnea, este Natalia Intotero, așa-zisul ministru al românilor de pretutindeni.

Atât Viorica Dăncilă cât și Liviu Dragnea sunt profund nemulțumiți de activitatea Nataliei Intoterro, ne-au mărturisit sursele.

Sancțiunea la rectificarea bugetară, primul semn de remaniere

Nemulțumirea a fost confirmată de recenta rectificare bugetară, când Ministerul pentru românii de pretutindeni a pierdut aproape 2,5 milioane de lei. Aceasta în  situația în care rectificarea a fost declarată drept una pozitivă, cu creșteri de bugete pentru toate ministerle importante!

Lista nemulțumirilor este una lungă, ne-au confirmat sursele. Lipsa de eficiență în gestionarea problemelor românilor din Diaspora, absența cvasitotală din perioada mitingului din 10 august ba chiar și episodul huduielilor cu ocazia vizitei în Spania a premierului Viorica Dăncilă sunt câteva dintre motive.

Pensionarii MAI conduc ministerul lui Intotero

Nici anturajul oficial nu este tocmai potrivit, au recunoscut sursele, pentru a gestiona problemele românilor din afara țării – acesta este dominat de reprezentanți ai Jadarmeiriei și foști pensionari MAI, cum ne-au dezvăluit surse din interiorul ministerului. Aceștia ar fi pus „cizma” inclusiv peste diplomații din minister, dar și din Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, aflat în subordinea Ministerului lui Intoterro.

Primul dintre aceștia este directorul de cabinet al ministrului Intotero, colonelul Tiberiu Demeter. El a fost șef de stat major Batalion – Brigada Specială de Intervenție. șef Centru Operațional – Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și inspector șef al Jandameriei Giurgiu. După ce a părăsit Jandarmeria Demeter a mai fost consilierul ministrului Energiei Toma Petcu și administrator al Companiei Naționale a Uraniului (CNU), controlată integral de Ministerul Energiei.

Tiberiu Demeter, directorul de cabinet al ministrului
Tiberiu Demeter, directorul de cabinet al ministrului

Consilier al ministrului este Ion Ciobanu, fost colonel în Ministerul Administrației și Internelor, iar un alt fost cadru MAI Iulian Plăcinte a fost adus la Controlul Financiar Preventiv. În minister lucrează, spun surse din minister, și Claudiu Ionel Pasăre, fostul șef de cabinet al lui Ioan Talpeș.

Citește și Ei au grijă de românii de pretutindeni! Ministerul Diasporei, condus cu jandarmi și pensionari de la Interne

Recent presa a dezvăluit că Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a alocat peste 20.000 de euro pentru susţinerea usd24.ro, un site care copiază toate articolele din publicația rusească Sputnik (varianta în limba română). Citește detaii AICI.

 

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here