BREAKING Rareș Bogdan va emite de la Bruxelles, via PNL. Realizatorul TV deschide lista

Rareș Bogdan va emite de la Bruxelles
O surpriză deja anunțată: Rareș Bogdan deschide lista PNL pentru europarlamentare

Jocurile de putere purtate în ultimele săptămâni în PNL în vederea cuceririi unui loc eligibil pe lista de candidați la Parlamentul European au ajuns la sfârșit. În mare, lista respectă scurgerile ”pe surse”, doar pozițiile diferă în unele cazuri. Cert este că secretul lui Polichinelle s-a adeverit și în acest caz: Rareș Bogdan va emite de la Bruxelles, via PNL.

Ca de obicei, lista candidaților liberali este rezultatul sondajelor de opinie combinat cu raportul de forțe din interiorul partidului condus de Ludovic Orban. În acest an există ce-i drept un element aparte, respectiv impunerea unui ”stranier” exact în fruntea listei. Un stranier numit Bogdan Rareș și care are exact ceea ce le lipsește tuturor liderilor PNL la zi – notorietate publică, ba încă una dublată și de o acceptabilitate de 31%, după cum au relevat sondajele.

Liberalul Bușoi să rămână la București, ”stranierul” Rareș Bogdan va emite de la Bruxelles, via PNL

Concret, lista PNL arată așa: Rareș Bogdan, Siegfried Mureșan, Mircea Hava, Adina Vălean, Vasile Blaga, Daniel Buda, Dan Motreanu, Gheorghe Falcă, Cristian Bușoi, Marian Jean Marinescu, Vlad Nistor.

Conform calculelor făcute la rece, locul nouă – cel ocupat de Bușoi – este eligibil doar în varianta optimistă, ceea ce înseamnă că miza reală a PNL este de opt locuri de eurodeputați. Concluzia este că Bușoi, în calitate de șef al PNL București, trebuie să pună osul la treabă și să-și securizeze poziția convingându-i pe cetățenii Capitalei să iasă la vot. Treabă care ar trebui să fie floare la ureche câtă vreme Bucureștiul a fost, până în 2016, fieful dreptei românești, implicit a PNL-ului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

*