EXCLUSIV Rareș Bogdan: Nu mai am timp nici să respir

Rareș Bogdan se opune

Rareș Bogdan a schimbat de câteva zile pupitrul de realizator/moderator TV cu un scaun politic în sediul PNL din Modrogan. Rareș Bogdan: Nu mai am timp nici să respir.

Pus în fruntea listei candidaților PNL pentru Parlamentul European, Rareș Bogdan a avut și noroc și ghinion. Un noroc este faptul că a intrat imediat în campanie electorală și deci nu va avea parte chiar din prima de intrigile/sforăriile inerente oricărei vieți de partid. Ghinionul constă în faptul că a face campanie electorală nu e nici pe departe o glumă ci dimpotrivă, este o activitate care te sleiște efectiv fizic și psihic. Realitate pe care Rareș Bogdan a constatat-o deja pe pielea sa, după cum reiese din interviul dat de proaspătul politician pentru ”Cetățeanul”.

”Ritmul este infernal: emisiuni, interviuri, întâlniri cu alegătorii. Nu mai am timp nici să respir”

”Pe de-o parte mă simt extraordinar pentru că iau contact cu oamenii și asta mi se pare fabulos. Văd câtă lume a avut de-a lungul timpului încredere în mine ca jurnalist, ca moderator de emisiuni, ca reprezentant al presei. Avem un rol extraordinar, oamenii se încarcă cu energie, cu susținere pentru noi și asta este fantastic. Am umblat între oameni, adun semnături, strâng mâini și este extraordinar. Asta e partea minunată. Pe de altă parte, eu am crezut că activitatea mea din presă cere o implicare totală, îți ocupă timpul cel mai mult. Constat însă în momentul acesta că nu am timp nici să respir. Mai stăteam și eu la o cafea pe o terasă liniștit – uite a venit soarele, mai stăteam cu un prieten și vorbeam și altceva. Așa ceva e imposibil acum. Nu mă mai trezesc la 10 jumătate – 11, cum m-am obișnuit în ultimii șapte ani pentru că noaptea mă culcam spre 4 din cauza programului emisiunii, mă trezesc în fiecare dimineață la opt. Ba m-am trezit chiar și la șapte, încep treaba și toată ziua nu am timp nici măcar să citesc două pagini dintr-o carte sau dintr-un ziar – citesc totul la repezeală sau citesc doar extrasele de analiză și monitorizările, răspund la întrebări multiple, vorbesc cu cât mai mulți oameni. Îți ia mult, mult timp să faci campanie și sper ca perioada asta să nu depășească zece săptămâni, la ritmul ăsta nu știu dacă aș rezista. Ritmul este unul infernal: emisiuni, interviuri, întâlniri directe cu alegătorii. Nu e simplu dar e frumos, nu credeam că sunt atât de sus în încrederea oamenilor. Pe deoparte oamenii vin, îmi strâng mâna se uită în ochii mei și spun <<noi la ce e mai uităm seara că ne-ați schimbat programul, ne e dor de dumneavoastră>>, pe de altă parte zic <<avem încredere în dumneavoastră, puteți să ne reprezentați cu cinste și să faceți ceva pentru noi că ne-au abandonat toți>>. E multă dezamăgire și multă tristețe în țara asta, mult mai multă decât se vede și politicienii, măcar cei care au fost, nu ar mai trebui să insiste, să mai continue, ar trebui să aibă decența să se retragă mulți dintre ei, pentru că au amăgit. Faptul că spitalele sunt cum sunt, că șoselele sunt cum sunt, că mii de școli au toaleta în curte e dureros. Sunt sute de mii de copilași care trăiesc în România și au cel puțin un părinte plecat în străinătate la muncă. 88.000 de copilași au ambii părinți plecați în diaspora la muncă și ei trăiesc doar cu unchi, mătuși și se trezesc în fiecare zi cu dorul de părinți. Dacă nu reușim să-i aducem acasă pe românii care au văzut ce înseamnă și democrație și capitalism, din păcate ne vom prăbuși ca nație”, a povestit Rareș Bogdan pentru ”Cetățeanul” cum decurge debutul său ca politician.

”Mă voi izbi de ceea ce înseamnă murdăria politică”

Politica nu a are și nu a avut vreodată un renume bun, indiferent de coordonatele geografice. De aceea l-am întrebat pe Rareș Bogdan dacă, odată ajuns în interior, i se pare că politica este atât de murdară pe cât o percep neofiții.

”Aș minți să spun că știu, nu am avut șansa să mă izbesc nici de trădări, nici de non-combat-uri, nici de miciuni. Deocamdată sunt luat în brațe, cei care nu mă iubesc vorbesc probabil în spate. Voi avea probabil și dezamăgiri, mă voi izbi de ceea ce înseamnă murdăria politică. Deocamdată, mă izbesc doar de căutările infernale ale celor din PSD și ALDE de a mă compromite, de a încerca să scormonească, să găsească ceva, să interpreteze cu ajutorul unor colegi de-ai mei jurnaliști, dar asta este, îți asumi. Când intri într-o bătălie te aștepți să vină lovituri din toate direcțiile, important este că eu, neavând teamă de nimic, mă voi duce înainte și știu clar că bunul Dumnezeu mă va ajuta și voi face ce poate un om să facă bun pentru țara lui și pentru poporul din care face parte. Îmi asum să fiu atacat din toate direcțiile, frica nu face parte din sentimentele cunoscute de mine, mai degrabă curajul și optimismul”, este răspunsul dat de fostul realizator TV intrat de o săptămână în politică.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

*