Raed Arafat, reclamă pentru o alifie-minune. Încă un fake news?

Raed Arafat
Fotografia postată în interviu

În spațiul public a apărut un interviu „senzațional” în care Raed Arafat face reclamă la un remediu-minune pentru articulații. Alifia poate vindeca miraculos, se spune, toate bolile articulațiilor și nu numai, se susține în același interviu.

Ne-am pus desigur întrebarea dacă este un interviu real. Citiți mai jos cum a comentat Raed Arafat.

CITEȘTE ȘI: Cel mai mare fake news despre Coronavirus

Două babe scăpate de artroză chiar de Raed Arafat

Articolul este plin, de la un capăt la altul, de informații și afirmații surprinzătoare. Astfel, „aflăm” că Raed Arafat este părintele kinetoterapiei moderne în România, s-a vindecat miraculos după ce  a ajuns în scaunul cu rotile, în urma unui accident, și tratează cu succes mii de pacienți cu alifia promovată în articol.

Pentru a crește încrederea oamenilor, autorii au construit o pagină care pare a veni de pe Facebook.

Deși este specializat în anestezie-terapie intensivă, Raed Arafat este prezentat în așa-zisul interviu drept specialist și fondator în România  al kinetoterapiei moderne (neurologie și ortopedie). Arafat ar fi vindecat, pretind autorii interviului, osteocondroza (proces degenerativ ce afectează discurile intervertebrale şi vertebrele), care s-a dezvoltat pe durata a 18 ani, în doar câteva luni. De asemenea, medicul ar mai fi vindecat o femeie în vârstă, care suferea de cel mai grav caz de artrită, în 78 de zile.

Ce spune Raed Arafat

L-am contactat pe Raed Arafat, pentru a afla dacă interviul este real. Răspunsul secretarului de stat a fost tranșant.

„Desigur că nu am dat un astfel de interviu!”, ne-a răspuns secretarul de stat. Altfel spus, interviul cu Raed Arafat care promovează alifia-minune pentru bolile articulației este un fake news!

Cu toate acestea operatorii telefonici de la call-centerul din Austria unde se comandă alifia, au continuat să susțină că Raed Arafat a acordat acest interviu, chiar și după ce le-am spus că i-am prins cu minciuna! Ascultați convorbirea mai jos!

Operatorul call-center din Austria susține că interviul cu Raed Arafat ar fi real.
Minciuna este însă evidentă!

CITEȘTE ȘI: #Covid Predicțiile incitante ale brokerului fugar Cristian Sima. „Se prăbuşeşte o lume, o alta apare!”

„Alifia este mai bună, nu aveți încredere în medici!”

În interviul fake-news, „Raed Arafat” condamnă „încrederea excesivă” a pacienților în medici, care nu ar fi în stare să vindece boli cronice sau chiar incurabile. Medicul ar fi recomandat pacienților să se trateze acasă și să nu mai meargă la doctor.

Încrederea excesivă în medicii care au încercat să te vindece de 10 ani și nu au reușit – asta este inevitabil. De fapt, articulațiile, condroza și întregul sistem osos pot fi tratate foarte bine la orice vârstă. Iar acesta nu este un miracol, ci doar știință. Dacă știi secretul și depui puțin efort și ai autodisciplină, îți poți vindeca foarte rapid bolile acasă, la fel ca mii de pacienți de-ai mei”, ar fi spus Arafat.

Salvat din scaunul cu rotile de alifia-minune

Mai mult, „clona” lui Raed Arafat susține chiar și că s-ar fi vindecat cu ajutorul gelului miraculos după un accident, în urma căruia ar fi ajuns în scaunul cu rotile.

Am reușit să scap de scaunul cu rotile după o accidentare, iar acest lucru a fost mult mai grav decât împlinirea vârstei de 45 de ani”.

Tragicomedia a continuat: „Ați mai scăpat și alte persoane de scaunul cu rotile? Da, și chiar de mai multe ori. Dar majoritatea pacienților mei sunt oameni obișnuiți trecuți de 40 de ani, care au dezvoltat aceste boli pe măsură ce au înaintat în vârstă. Ei vin la mine cu probleme foarte similare: osteocondroză, artroză, sciatică și deteriorări ale nervilor. Aceste boli vă consumă și nu vă permit să trăiți normal”.

Cum te vindeci în 4 zile

Apoi, același Raed Arafat dezvăluie „secretul” vindecării miraculoase în doar 4 zile.

Centrul nostru a fost primul din România care a primit acces certificat la un remediu nou pentru osteocondroză și durerile articulare. Trebuie să recunosc, când am auzit prima dată despre acesta, am râs, pentru că nu credeam în eficiența sa. Dar am fost uimit de rezultatele testelor noastre – 4567 de pacienți au scăpat complet de probleme, adică peste 94 % din totalul participanților. 5,6 % au simțit o îmbunătățire semnificativă și doar 0,4 % nu au observat nicio schimbare. Vorbesc despre remediul unic Flekosteel. Cu acest balsam, puteți uita complet de durerile de spate și articulare aproape pe loc, în cel mult 4 zile, și poate să vindece chiar și cele mai neglijate cazuri, în câteva luni”, sunt afirmațiile mincinoase atribuite lui Raed Arafat.

Finalul interviului este apoteotic. Rad Arafat ar fi afirmat că alifia vindecă toate bolile – de la cele ale articulațiilor, până la vânătăi și fracturi!?!

„Doar cu o singură aplicare a balsamului pe zona afectată, veți activa peste 930.000 de celule, care vor îmbunătăți fluxul sanguin. Așa funcționează acest tratament. (…) Vindecă orice fel de boli ale articulațiilor și coloanei: artroză și artrită, sciatică, reumatism, hernie. Leziuni, traume, vânătăi, fracturi, chiar și calusuri – balsamul este foarte eficient în toate aceste cazuri”.

CITEȘTE AICI INTERVIUL ATRIBUIT LUI RAED ARAFAT

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here