Pui vopsiți cu o substanță galbenă. Comercianții îi păcăleau pe cumpărători spunându-le că sunt pui de țară

Pui vopsiți în galben intr-o piata din Galati
sursa: Poliția Locala

Înșelătorie într-o piață din Galați. Polițiștii locali au descoperit mai multe persoane care vindeau pui coloraţi cu o substanță galbenă pentru a fi vânduţi ca pui de ţară. Toată marfa a fost confiscată.

În urma unei razii, polițiștii din cadrul Serviciului Control Activități Comerciale au descoperit două persoane care comercializau carne de pasăre în condiții igienico-sanitare improprii și fără a deține documente de proveniență a mărfii. Din primele verificări, oamenii legii au constatat că cele două persoane le spuneau cumpărătorilor că păsările comercializate sunt crescute la curte, ele având și o culoare specifică (galbenă).

„Polițiștii locali, care dețineau informații că respectiva carne nu provine de la păsări crescute în gospodării proprii, ci din magazine au făcut o probă și au constatat că în contact cu apa, aceasta se colora imediat. Cantitatea de 12 kg de carne de pasăre a fost ridicată în vederea confiscării și predată unui operator economic autorizat, pentru distrugere. De asemenea, pentru a nu fi sancționată, la vederea oamenilor legii, o a treia persoana a fugit de la locul faptei abandonând o cantitate de 9,5 kg carne de pasăre”, au precizat reprezentanții Poliției Locale Galați.

„Mai mulți cetățeni ne-au adus la cunoștință că au achiziționat carne de păsăre, ,,de curte”, însă la momentul preparării au constatat că apa devenea excesiv de galbenă. Pentru a evita astfel de situații, recomandăm gălățenilor să achiziționeze produse perisabile doar din locuri special amenajate și autorizate corespunzător”, a declarat Dănuț Munteanu, șeful Serviciului Control Activități Comerciale și Biroul Evidența Persoanelor.

Persoanele în cauză, conform prevederilor Legii 12/1990, au fost sancționate cu amendă în valoare de 500 lei, fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ