PSD recunoaște că referendumul a eșuat și dă vina pe opoziție. Liviu Dragnea ”s-a dat la fund”

referendumul a eșuat eșecul referendumului

În condițiile în care Liviu Dragnea ”s-a dat la fund” și nu a mai apărut în spațiul public, prin vocea secretarului general adjunct al partidului, Codrin Ştefănescu, PSD a recunoscut duminică seara că referendumul a eșuat.

El a declarat duminică, după închiderea secţiilor de votare, dar înaintea anunțării rezultatelor oficiale privind prezența la vot, că faptul că referendumul a eșuat este eşecul românilor în general şi că a existat o acţiune de boicotare în secţiile de votare.

“Pentru cei de la USR e o fantasmă. De aceea sunt mici. Domnul Orban spune că a fost un vot de blam pentru Dragnea. În primul rând acesta nu a fost un vot politic. Evident sunt nişte aberaţii de la acest partide, PMP, USR, PNL şi Iohannis au vehiculat-o în ultima săptămână ca formăp de boicot. 4 milioane de români e o cifră gigant, 4 milioane de români au venit să se exprime. Să nu ieşi ca preşedinte să spui că vei veni la vot, să ceri poporului să iasă la vot, să te ascunzi şi să te duci în ultimele minute aşa cu sictir. Uitaţi-vă ce cozi au fost în diaspora”, a declarat Codrin Ştefănescu.

Boicotul, cauza pentru care referendumul a eșuat

Acesta a vorbit şi despre boicotul de la secţii. “E halucinant modul în care au boicotat în secţii. Au făcut tot posibilul să boicoteze un demers civic normal, care nu a fost asumat politic. Nu poţi să dovedeşti apoi că eşti un bun creştin, nu ai cum ca politician să te duci nici la biserică, nici la nuntă. Vreau ca în numele PSD să îi mulţumesc presei din România pentru campania de informare din ultimele două săptămâni pe care aţi făcut-o peste tot. Presa e o putere. (…) Nu a fost un referendum politic, nu a fost politc asumat. Şi-au bătut joc de familia română, de Biserică, de democraţie. Dacă ei cred că vor convinge cu astfel de mesaje poporul român, atunci se înşeală. O să se dea rezultate. Cred că va un procent copleşitor pentru da, ceea ce e un mesaj important pentru întreaga lume. Eu cred că e eşecul românilor în general”, a mai spus Codrin Ştefănescu.

CITEȘTE și Referendum pentru familie: România, între homosexualitate și „familie naturală”

 

LĂSAȚI UN MESAJ